Project Description

Tekst og arkivfotos Hasse Jørgensen, tirsdag den 8. juni

Nu skal der etableres et ”mødested” i Ribe, og derfor har byrådsmedlem Nini Oken og tidligere byrådsmedlem Vivi Lindblad indkaldt til en stiftende generalforsamling i foreningen Mødestedet, som skal være en paraplyorganisation for alle de foreninger og interessegrupper, der mangler et sted til deres aktiviteter.

Planen er, at mødestedet skal etableres i seminarieHuset, og at der i bygningen skal stilles et antal lokaler til rådighed for de forskellige foreninger, interessegrupper og andre, der måtte ønske at bruge stedet og som mangler lokaler.

Den stiftende generalforsamling holdes tirsdag den 22. juni med start klokken 14 i seminarieHuset.

Nini Oken fortæller, at hun og Vivi Lindblad vil være på stedet frem til klokken 17.

– Hvis generalforsamlingen er overstået før klokken 17, bliver vi for at modtage indmeldelser fra folk, der gerne vil være med, men som ikke kan komme klokken 14. Jo flere, vi får med, jo stærkere står vi.

Spørgsmålet om et mødested i Ribe som det, man eksempelvis har i Bramming, har været drøftet gennem flere år, og en arbejdsgruppe har i omkring tre år arbejdet på sagen.

– Vi er ikke en del af den arbejdsgruppe, men både Vivi Lindblad, May-Britt Andrea Andersen, Peder Tørnqvist og jeg selv har hele tiden været med i baggrunden. Vivi og jeg mener, at tiden nu er inde til at etablere mødestedet, og vi har lavet et sæt vedtægter, som den oprindelige arbejdsgruppe ikke syntes om. Bl.a. har vi foreslået, at der skal betales kontingent, hvilket er helt normalt. Det har været frem og tilbage i for mange år, men nu skal der ske noget.

– Og skal vi i gang, skal det være nu, så oprettelsen af mødestedet også kan komme med i de kommende budgetforhandlinger. Derfor indkalder vi til den stiftende generalforsamling, fortæller Nini Oken.

Der er ikke krav om tilmelding til generalforsamlingen. Alle kan bare møde op.

Der har tidligere været samlet underskrifter ind til fordel for et mødested, og det gav 1350 underskrifter, der blev overrakt til formanden for udvalget for kultur og fritid, May-Britt Andrea Andersen (C).

Annonce