Project Description

Tekst: Tina Christensen  Foto: Renè Jørgensen. 11. januar 2021

En glad Maria Munk Hansen modtog penge til kattene.

 

Som traditionen byder blev halvdelen af pengene fra JRJ Anlægsgartners juletræssalg doneret til et velgørende formål. I 2020 faldt valget på Kattenes Venner, som holder til ved Ribelund. Prisen for et juletræ var 150 kr.

– Der blev solgt færre juletræer end forventet, måske på grund af det store udbud. Og der var bestemt også nogen der, ikke ville støtte kattene. Et godt salg ville have betydet, at Kattenes venner ville få 5.000 kr. Men det lavere salg i år skal ikke afholde mig fra selv at betale resten, så de får de lovede 5.000 kr., siger Jesper Rohr Jørgensen –

– Det er helt fantastisk. Vi glade og taknemmelige over valget af os, og pengene falder på et tørt sted. Pengene skal blandt andet gå til en infotavle ved kattene om vores projekt, 1-2 fælder, en omgang ormepiller til alle kattene og hjælp til diverse besøg hos dyrlægen. Vi får det også lavet på tysk og engelsk – fortæller en glad Maria Munk Hansen, der med donationen, nu kan sætte arbejdet i gang

 

Vildkattene i Ribe – infotavle

I foråret 2019 var der ca. 47 vildkatte (voksne og killinger) ved Ribelund.

De levede under udsigtstårnet, i en stor brændestabel, ved den gamle kirkegård og ved de forskellige dyrehuse i området.

Vibeke Ingrid Larsen, Pia Christensen og Maria Munk Hansen ( frivillige fra området) fandt sammen om at hjælpe alle disse katte. En aftale med Kattens Værn, Esbjerg kommune, Gartneriet Ribelund og Ribe Dyrlæger kom på plads. Et stort frivilligt arbejde med indfangning, neutralisering, vaccination og mærkning med chip af kattene gik i gang.

18 killinger blev afleveret på Lunds katteinternat ved Horsens, og videreformidlet til nye hjem. To killinger fik hjem hos Pia og Maria. En del syge katte blev aflivet, og resten blev neutraliseret og genudsat med frivillige foderværter. Som fodervært har man ansvar for kattene med foder og evt. besøg hos dyrlæge i hele kattens levetid. Kattene er mærket med en chip, der fortæller hvem der er fodervært, og at katten er tilhørende på Ribelunds område.

Der har altid været katte på Ribelunds område, og i årenes løb har Kattens Værn været i området. Nu har de frivillige taget ansvaret for kattene og evt. tilløbende vildkatte. Da alle katte er neutraliseret, er der begrænset tilgang af nye katte i området. Skulle nye katte komme til, vil der også blive taget hånd om dem. Kattene er med til at holde mus og rotter nede, samt forbruget af rottegift. Kattene er nu en del af dyreflokken i området, og medvirker til socialt sammenhold mellem borgere fra Gartneriet Ribelund, frivillige foderværter, lokalbefolkningen og turister i området.

I vinteren 2020 lavede en flok frivillige de to flotte kattehuse, hvor kattene kan få mad, og søge ly for vind og vejr. Husene er lavet i samarbejde med arkitekt Niels Pinborg og Syd Bank Fonden.

Har man lyst til at støtte arbejdet med vildkattene, kan man støtte på mobilpay-box 5433MU

Annonce