Esbjerg Kommune skal holde øje med landsbyerne og sammenholdet – hvis det skrider, så….

Hjem/Artikler, Nyheder/Esbjerg Kommune skal holde øje med landsbyerne og sammenholdet – hvis det skrider, så….

Annonce

Project Description

Tekst, collage og foto: Johnny Tauman
8. oktober 2019

Når man har sagt “A”, så siger man naturligvis også “B” – sådan er det ude i landsbyerne rundt om Ribe, hvor ildsjæle og borgere skaber vækst og muligheder ved at bygge Aktivitets- og Kulturcentre. Og der er ikke tale om kolde monumenter – nej, der hersker et fortrinligt liv fra fællesspisninger til dybsindige foredrag, vildt aftner og lokale dilettantforestillinger. Men det er også her, at lokalbefolkningen samles ved fejring af fester og ved begravelser.

Men ikke i Lustrup og Skallebæk

Men alle landsbyer kan ikke være med – og det er bare ikke godt nok!

Som Direktionens budgetoplæg er skruet sammen, så LUKKER Skallebækhuset – huset som binder borgere i Seem, Varming og Varminglund sammen. Her ER huset, men det skal sælges!!!
Og så er der ikke blevet plads til tilskud til opførelse af et nyt  Aktivitets- og Beboerhus i Lustrup  – et ønske, som Lustrup-Damhus Beboerforening har fremsat, så bygningerne fra dengang, der var skole i Lustrup, kan opdateres.

Frivillige i Kongeådal viser vejen

Et eksemplarisk forløb er netop ved at blive gennemført i Kongeådal, hvor Kongeådal Sportsforening med frivillig arbejdskraft er ved at opføre et nyt samlingsted på 240 kvadratmeter. Omkring 1. september blev det første spadestik taget af byrådsmedlem Kurt Bjerrum og Inge Jørgensen fra Sportsforeningen. Målet var at få støbt gulvfladen, inden frosten ville sætte ind. Og naturligvis kom de frivillige i mål.

Der frivillige arbejde fik arbejdsopgaverne i mål

Nu skal de så arbejde hele vinteren i en hal  med præfabrikation af vægge, spær etc, så det hele kan samles til foråret.

Pas godt på GULDET

RYK IND RIBE har tidligere i august deltaget i Dialogmøde om Landdistriktspolitik 2020-23, som snart skal i høring. Mange byrådspolitkere med borgmesteren fik mange gode ideer med hjem. Borgerne og Lokalrådene VIL landsbyerne – og som i Kongeådal, så forlanger de ikke blot ressourcer – de YDER også et stort arbejde for at fastholde de nuværende borgere, men også gøre det attraktivt for at kunne tiltrække nye.
Oversigtskortet viser, hvor der er masser af aktiviteter – og vi skal naturligvis beklage, hvis et enkelt sted er “glemt”, men så er det muligt at skrive videre på Facebook-gruppen. I nogle landsbyer lever de gamle Forsamlingshuse på bedste vis med næsten fuldt bookede kalendere.

 

Annonce