Project Description

Tekst: Renè Jørgensen Foto: pressefotos
11. august 2022.

Alt for mange mennesker i Danmark føler sig ensomme. Over 8% af danskerne, dvs. omkring 500.000 danskere, føler ensomhed. Mental sundhed er blevet et stort taleemne over årene og noget, der rører mange. Det kan være svært at gå med denne følelse – og måske endnu sværere at finde ud af, hvordan den skal håndteres. Coronapandemien gjorde det ikke lettere for ensomme borgere, tværtimod voksede ensomheden sig større. Det blev svært at række ud, og det er fortsat svært for mange. Derfor har Røde Kors og Boblberg udviklet SnakSammen – en online videotjeneste, hvor mennesker, der savner en at tale med, kan få en snak med frivillige fra Røde Kors.

Et hjælpemiddel til at bekæmpe ensomheden

Røde Kors og Boblberg er gået sammen om et digitalt tilbud til borgerne, hvor der er plads til store og små samtaler. SnakSammen er et digitalt hjemmebesøg, hvor frivillige fra Røde Kors sidder klar til at tage hånd om dig og dine behov. SnakSammen er en digital snak over video, hvor man kan tale om alt lige fra fælles interesser, dagens begivenheder og nyheder til familie, hverdagen, sværere og mere følsomme emner eller noget helt andet. De frivillige samtalevenner er helt almindelige mennesker – og selvom de hverken er rådgivere eller eksperter, lægger de hele hjertet i samtalen med dig.

Rekordmange har snakket sammen mod ensomhed

SnakSammen blev gjort landsdækkende, da corona lukkede Danmark ned i marts 2020, og siden opstart har der været booket over 8.000 samtaler. Selvom SnakSammen i den grad har haft sin berettigelse under corona, hvor flere sad derhjemme isolerede og ensomme, har følelsen af ensomhed både været der før og efter corona, hvorfor den digitale tjeneste er kommet for at blive. Hver dag bliver der booket nye samtaler – både af mennesker, der har følelsen af ensomhed, men også af mennesker, der blot har brug for en snak. SnakSammen er et frirum, hvor der er plads til dig og dine tanker. Intet er for stort eller for småt.

Flere muligheder til at skabe nye fællesskaber

Boblberg har sammen med Røde Kors valgt at sætte ind mod ensomhed og dermed hjælpe mennesker med at skabe nye sociale relationer og fællesskaber på en digital platform. En snak kan måske føles grænseoverskridende for nogle, og derfor er det også muligt at række ud på Boblberg.dk. Her kan man møde ligesindede, søger efter nye venner og veninder, finde nogle med samme fritidsinteresse og meget mere.

Vidste du, at:

 1. SnakSammen er udviklet af Røde Kors i samarbejde med Boblberg
 2. SnakSammen og Boblberg er gratis at bruge
 3. Der på SnakSammen har været over 8.000 samtaler
 4. SnakSammen både kan tilgås fra din PC, tablet eller smartphone
 5. App’en Boblberg – Find fællesskaber kan findes til gratis download i både App Store og Google Play

Sådan kommer du i gang

Book en tid:

 1. Opret dig eller log ind på SnakSammen.dk
 2. Indtast dit tlf. nr. i feltet øverst på siden
 3. Vælg en af de ledige tider,som passer dig, og tryk på ”Book”

Start samtalen:                          

 1. Log ind eller vent på et samtalelink, som du får tilsendt 10 min. inden samtalen
 2. Tryk på samtalelinket, når du får det tilsendt på sms eller e-mail
 3. Tryk på ”Start”, og samtalen er nu i gang

1.På forsiden af SnakSammen.dk kan du altid

Se dine bookede tider

 1. På forsiden af SnakSammen kan du altid
 2. Tjek altid at dit tlf. nr. er korrekt

Susanne der er frivillig på snaksammen: Det giver så meget mening for mig at være frivillig på snaksammen. Har haft så mange dejlige samtaler med fantastiske mennesker. Skøn, skøn oplevelse.

Lotte der er bruger på snaksammen: Vi snakkede om alt muligt. Lige fra madopskrifter til vores frivillige arbejde. Og så er det jo fantastisk at man kan give hinanden et smil og bekræfte i, at det hele nok skal gå.

– Under coronapandemien udviklede Røde Kors og Boblberg den digitale samtaletjeneste SnakSammen.dk. På SnakSammen booker man sig ind til en digital snak over video med en frivillig fra Røde Kors, hvor der kan tales om alt lige fra fælles interesser, dagens begivenheder og nyheder til familie, hverdagen, lidt sværere og personlige emner eller noget helt andet. Efterspørgslen for digitale samtaler stiger, og da vi kan se, at samtalerne hjælper på borgernes mentale sundhed, håber vi, at I vil være med til at sprede budskabet, så vi sammen kan få flere ud af ensomheden, skriver Katja Skovgaard, PR og Komminikation fra Boblberg.

Annonce