Tekst & Foto Johnny Tauman
8. september 2020

Det er herligt at bo i Ribe, hvor mange mødes og får snakket om stort og småt. Og nogle gange kan en fjer godt blive til fem høns, men det har vel også sin charme, som fx da to med lidt svag hørelse stødte ind i hinanden i Gråbrødregade.

De står lidt og ved ikke, hvem der skal begynde snakken, men så begynder den ene, mens han nikker lidt med hovedet:

– Har du hørt, at Backhaus lukker. Den er solgt?
Efter lidt betænkningstid svarer den anden?
– Ja, der er solgt mange stegte ål – og de er vel nok gode!
(en pause)
– Mon køberen skal drive restauranten i stedet for Britta?
(en pause)
– Hun driver restauranten rigtig godt – og så de ål! Dem skal du bare smage.
(en pause)
– Jamen Britta?
(en pause)
– Ja, hun har det bare godt!
(en pause)
– Nu må jeg videre – tak for snakken!

Og så er der faktisk intet nyt.

STOR OPBAKNING

RYK IND RIBE har talt med Britta og Lene fra Backhaus, som begge er glade for den opbakning, der er i lokalsamfundet til den nuværende favorit – Sat Ål: – Bestillingerne til ål er i fuld gang – og husk, at ”SAT ÅL” skal forudbestilles.

Britta er glad for sit lejemål – og glæder sig over den store interesse for STEGT ÅL

Med hensyn til lukning af Backhaus, så ”er fjeren blev alt for stor”. ”Jeg trives med at drive ”forretningen” Restaurant Backhaus i lejede lokaler, fortæller Britta Ehmsen og fortsætter med oplysningen om, at ejendommen skiftede ejer sidste år.
– Det er ganske korrekt, oplyser den nuværende ejer Karem Das og supplerer: – ”Det sker alene i investerings øjemed”.