Project Description

Tekst og foto Hasse Jørgensen, onsdag den 13. oktober

Det var historie. Det var musik. Det var sang. Det var stemning, og det var i det hele taget en fantastisk aften, da det stort anlagte Folkemøde holdt snigpremiere onsdag aften på Hotel Ribe.

Her optrådte tre verdensstjerner, operasangerne Susanne Elmark, Mads Elung-Jensen og operasanger og pianist Niels bo Emgren med forestillingen Ribeaftalen, der var en vandring både musikalsk og i tale gennem historien fra 1937og til nutiden over grænsen mellem Danmark og Tyskland.

Det kan være svært at finde superlativer, fordi tillægsordene er brugt og misbrugt så mange gange, at de er blevet klicheer. Når man så vil beskrive det enestående, finder man også ud af, at ordet enestående er brugt for tit.

Men denne aften på Hotel Ribe var sublim og på mange måder grænseoverskridende.

De tre kunstneres dygtighed og professionalisme, kan der ikke stilles spørgsmålstegn ved, men ud over det formåede de for alvor at ”komme ud over rampen” og få tag i publikum. Deres entre med Norbert Schulze’s meget berømte Lili Marlen gik lige til hjertet.

Dermed var der indledt en historisk rejse i ord, sang og musik, der gennemgik det dansk-tyske forhold. Det var grænseoverskridende.

Men det var også grænseoverskridende at se tre verdensstjerner med Susanne Elmark i spidsen, der er vant til at optræde på de største scener i verdenen, give en så medrivende intimkoncert i salen på Hotel Ribe. At dømme ud fra deres mimik og optræden i det hele taget, så det ud som om, at de tre også nød at være til stede i et relativt lille rum, som salen på Hotel Ribe er.  Salen udmærker sig i øvrigt med en flot akustik og viser sig velegnet til koncerter.

Musikalsk bød rejsen på både kendte og mindre kendte melodier, og en af de ting, der også var grænseoverskridende var at høre, at de tre operasangere også kunne synge datidens popmelodier.

En alt i alt fantastisk minderig, uforglemmelig og grænseoverskridende aften, som desværre ikke kan gentages. Men noget lignende finder stred på fredag, hvor Mads Elung-Jensen laver en kabaret på Hotel Ribe med start klokken 20.

Du kan læse hele programmet for Folkemødet her.

– og romantik

Annonce