Tekst og fotos Hasse Jørgensen, torsdag den 27. maj 2023

Mens de sidste forberedelser til årets Tulipanfest, der starter i morgen fredag, er i fuld gang, er der også mange, der er kritiske over flytningen af aktiviteterne i Bostons Gård til det nye telt ved Hovedengen, der er døbt Kolonihaven.

Her er det meningen, at der både skal være damefrokost samt den nye aktivitet herrefrokost og hvad der i øvrigt har været af traditioner i Bostons Gård.

Mange mennesker har overfor Ryk Ind Ribe givet udtryk for utilfredshed med flytningen af Bostons Gård og bl.a. påpeget, at med flytningen er det ud over ved herre- og damefrokosten umuligt at få noget spiseligt i teltet.

Som en læser sagde: – Bostons Gård var Tulipanfesten for det voksne publikum.

– Det er en flytning, vi har talt om i 15 år, så det er ikke en ny idé. Det er en gammel tanke, der nu er blevet realiseret, siger formanden for Tulipankomiteen, Preben Fog Svendsen.

– Sagen er, at det er meget besværligt at komme til i Bostons Gård med de store maskiner, der skal til i dag. Dertil kommer, at kommunen har plantet mere og mere til, og efterhånden er der blevet for lidt plads til os, ligesom vi har skullet reetablere mere og mere, fordi pladsen er blevet mindre og mindre.

Folk klager over, at de ikke kan få en ristet pølse i Kolonihaven?

– Det er rigtigt, men så må de jo støtte de lokale pølsehandlere eller tivoli, siger Preben Fog Svendsen med et glimt i øjet og føjer til:

– Vi er godt klare over og har fuld forståelse for, at det er en gammel tradition, vi gør op med. Men der bliver også rigtig hyggeligt i Kolonihaven med udendørs servering ned til åen, og vi håber og tror på, at vi kan skabe en lige så god tradition her. Sandt at sige, så var det heller ikke i Bostons Gård, at vi tjente pengene, fastslår Preben Fog Svendsen.

Han fortæller i øvrigt, at de sidste forberedelser til festlighederne bliver færdige i dag, torsdag. Det gælder bl.a. pyntningen til Tulibierfesten, der fredag aften åbner festlighederne med 1400 spisende gæster, hvilket er fuldt hus. Som vanligt leveres maden af Jønne.

Endnu er festpladsen tom, men i morgen går det løs.