Tekst & Foto: Johnny Tauman
15. oktober 2021

865 tilskuere sluttede kampen mellem Ribe-Esbjerg HH og SønderjyskE stående med taktfaste klapsalver ned mod hjemmeholdets spillere, som efter en formidabel indsats i 2. halvleg sendte SønderjyskE hjem med et nederlag på otte mål – og cifrene (32-24) efter 13-10) ved pausen. Kampen blev vundet med en holdindsats, hvor målmand Søren Rasmussen alligevel overgik alle med en redningsprocent på ikke mindre end 41 – og dermed vandt han duellen med SønderjyskEs Kasper Kvist Larsen, der blev noteret for 35 %.

Godt 900 tilskuere fyldt godt op i DOKKEN

Store præstationer

Forløsningen stod malet i cheftræner Kristian Kristensen kropsprog.

I flere omgange har holdet været lige ved, men har så fejlet til sidst. Denne gang var der cruisekontrol anført af nogle meget skarpe skytter. Torben Petersen og William Aar scorede til sammen 13 mål, men også Mathias Jørgensen med sine 7 mål bidrog til festen.

Nervøs start på kampen

Kampen startede nervøst fra begge sider og efter fem minutter viste lystavlen blot (1-1). Men så kom Torben Petersen og Miha Zvizej i gang. William Aars scoring til (5-3), var første gang at hjemmeholdet var foran med to mål, men SønderjyskE slog igen og udlignede til (6-6) efter nogle fejlafleveringer og misbrugte chancer.

Søren skarp ved straffekast

Målmand Søren Rasmussen snuppede et straffekast fra Tobias Møller og senere i halvlegen pressede han Noah Gaudin til at skyde forbi målet. Her var stillingen efterhånden øget til (12-8). SønderjyskE nåede inden pausen at reducere, så hjemmeholdet blot var foran med tre mål (13-10).

Klart straffekast mod Simon Birkefeldt

Koncentreret 2. halvleg

I mange kampe er REHH kommet sløve ud efter pausen, men mod SønderjyskE var der andre boller på suppen. Der blev spillet koncentreret håndbold – og selv en udvisning af Simon Birkefeldt kunne ikke slå holdet ud af kurs (17-12). Endnu et mål til hjemmeholdet fik Jan Pytlick til at tage en Team-Time-Out, og det gav straks gevinst, da Noah Gaudin fandt netmaskerne til (18-13).

Jan Pytlick forsøgte og forsøgte, men kunne ikke bryde hjemmeholdets gejst

“Det tomme mål”

SønderjyskE spillede i lange perioder 7-mod-spillet – og fik udbytte af anstrengelserne. Men det er også farligt at spille uden målmand. Efter godt 20 minutters spil erobrede William Aar bolden ved eget målfelt og kastede bolden mod SønderjyskEs tomme mål – han ramte uheldigvis stolpen. Et minut senere var der så målmand Søren Rasmussens tur – og han kastede mere præcist – og blev derfor også noteret for en scoring i denne kamp.

Christoffer kom på måltavlen

Gnisten og avancement

Forløsningen ramte også Christoffer Langerhuus, da han scorede til (30-21). Det er skønt at opleve gnisten og begejstringen i spillerne øjne, når det endelig lykkes – og det giver selvtillid til de næste kampe, hvor niveauet skal holdes. Holdet kan glæde sig over, at de både forbedrede målscoren og byttede plads med SønderjyskE, så holdet nu er på 9. pladsen.

Målscorere

Ribe-Esbjerg HH: Torben Petersen og Mathias Jørgensen hver 7, William Aar 6, Emil Grønbech 3, Miha Zvizej 2, Tobias Olsen, Jonas Larholm, Simon Birkefeldt, Christoffer Langerhuus, Sune Iversen og Jonas Hald Christensen alle hver 1,

SønderjyskE: Noah Gaudin 8