Project Description

Tekst og foto: René Jørgensen
19. maj 2019.

Én for alle – Alle for én.

Man kommer næsten til at tænke på den gamle musketer ed, når man ser borgerne i Høm/Seem gøre klar til optoget Tulipanfest 2019.

Lørdag formiddag blev der arbejdet med pyntningen og færdiggørelsen af figuren til optoget, som de håber giver dem 1. pladsen, som de så ofte før har vundet.

Forberedelserne starter tidligt på året. Allerede i februar går arbejdet i gang, og en gang om ugen arbejdes der to- tre timer. Det når faktisk at blive til mange timer før arbejdet er gjort.

Borgerne i Høm/Seem har deltaget i 25 år og første gang i 1993. Der har været et år, hvor man ikke deltog. Det var en skoletaske bygget op af tulipaner, eller farvede servietter.
Tidligere var det skolen i Seem, der var omdrejnings punktet for deltagelse, men siden skolen lukkede, blev sammenholdet fastholdt med den årlige deltagelse i tulipanoptoget.

Fra den gamle metalkasse er hentet flere mekaniske dele, der i år er sammensat til en flere meter høj udgave af nu afdøde musikker Kim Larsen.
Årets tema til paraden er historiske danskere, og her må det siges, at emnet er godt valgt. Der er brugt et cykelhjul, en motor med remtræk og forskellige dele, der på vognen skal gøre Kim Larsen figuren bevægelig med trampende fod og arme til guitaren.

Mange timer er brugt og rigtig mange borgere har deltaget og man sige, at det er et imponerende resultat, man har skabt.

 

 

Annonce