Project Description

Tekst Hasse Jørgensen, modelfoto, tirsdag den 2. marts.

Hvis Esbjerg Kommune skal være en certificeret børnevenlig kommune under UNICEF, vil det koste 2,5 årsværk i personaleudgifter. Og det mente byrådet på mødet mandag var for meget i den nuværende økonomiske situation.

Derfor blev sagen sat på pause, så den kan optages igen, når der skal forhandles nyt budget.

Begrebet børnevenlige kommuner er et projekt under UNICEF, som skal sikre børns rettigheder og i det hele taget gøre kommunerne børnevenlige. I dag er flere end 30.000 byer i 40 lande verdenen over tilmeldt ordningen.

Det var den radikale Anne Marie Geisler Andersen, der havde rejst forslaget, og hun gav i debatten på byrådsmødet udtryk for, at hun var lidt ærgerlig over, at byrådet ikke vil søge ind i ordningen nu.

– Men jeg er glad for, at sagen oversendes til budgetforhandlingerne, og jeg har forståelse for begrundelsen, slog Anne Marie Geisler Andersen fast. Hun mente i øvrigt, at en certificering kunne have forbindelse til den igangværende friordning for folkeskolerne.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) kunne fortælle, at Billund er certificeret som børnevenlig.

– Det koster Billund kommune to årsværk, og det er vurderet, at med den størrelse, Esbjerg har, vil det koste mindst 2,5 årsværk hos os. Det mener vi ikke, der er basis for med den nuværende økonomi, sagde borgmesteren, der i øvrigt oplyste, at han meget gerne vil have en børnevenlig kommunen: – Det mener jeg i øvrigt, at vi allerede er.

Diana Mose Olsen (SF) nævnte, at ordningen koster penge, og hun mente, at ordningen i forbindelse med skolerne kan være problematisk, hvis ikke ordningen indarbejdes ordentligt.

– Det er et super spændende projekt, og derfor er det godt, at det kommer med i budgetforhandlingerne, så man kan finde ud af, under hvilken form, man skal arbejde videre med det, sagde Diana Mose Olsen.

Jørgen Ahlquist (S) gik ind for at oversende forslaget til budgetforhandlingerne med henblik på at give det en så ordentlig behandling som muligt.

Hans Chr. Sønderby (Esbjerglisten): – De 2,5 årsværk kan bruges bedre på børnene end på bureaukrati.

Fakta

UNICEF blev oprettet af FN’s generalforsamling i 1946 som en midlertidig organisation for at hjælpe børn med de mest basale fornødenheder efter 2. verdenskrig. Senere blev organisationen gjort permanent, og formålet er at hjælpe udsatte børn over hele verdenen.

Annonce