Tekst Hasse Jørgensen, foto Kolvig. Torsdag den 10. jan.

Hvad der skal ske med de lokaler i Kolvigs Gård, hvor Bo Ross Mogensen indtil tirsdag drev restauration, er i øjeblikket uvist.

Bygningen ejes af direktør Carsten Johansen, hvis far, købmand Arne Johansen, for små 15 år siden satte hele ejendommen gennemgribende i stand og renoverede den med stor respekt for ejendommens oprindelige arkitektur.

– Vi har jo stort set lige sagt farvel til Bo efter vi blev enige om, hvad der skulle ske. Vi har endnu ikke truffet nogen beslutning om, hvad der skal være i lokalerne fremover. Vi vil lige lytte til vores mavefornemmelse. Vi vil gerne, at der kan være restauration – der er jo potter, pander og det hele – men nu må vi se. Vi tager det stille og roligt, siger Carsten Johansen.

Trods gentagne forsøg har det ikke været muligt at få fat i Bo Ross Mogensen, men rygtet vil vide, at han har fået job som køkkenchef i Studenterhuset i Århus og allerede er begyndt her.

Bo Ross Mogensen har drevet Kolvig i otte år.

Ejendommen bærer navn efter købmand Frederik Kolvig, der oprettede en cikoriefabrik i bygningerne. Cikorie er en plante, og under krigen og i efterkrigsårene blev cikorie brugt som erstatningskaffe bedre kendt under navnene Richs og Danmarks.

Før købmand Arne Johansen renoverede ejendommen, var der isenkramforretning i stueetagen, og i kælderen var der lager. Det var under udgravningen af kælderen, at man faktisk fandt ud af, at der var en hel etage her, som blev indrettet til restauration. Beliggenheden er perfekt midt i gågaden lige ned til åen og med udsigt mod Skibbroen.