Domorganist Birgitte Ebert giver koncert i domkirken

Hjem/Domorganist Birgitte Ebert giver koncert i domkirken

Annonce

Project Description

Tekst Hasse Jørgensen, pressefoto, tirsdag den 9. juli

Når Ribe Domkirkes Sommerkoncerter fortsætter på tirsdag den 16. juli kl. 11, bliver der lejlighed til at høre en af Danmarks bedste organister ved orglet.
Ved koncerten har domorganist Birgitte Ebert kun et værk på programmet, nemlig den ca. 35 minutter lange 6. orgelsymfoni af Charles-Marie Widor. Widors navn blev for alvor kendt i Danmark, da den berømte toccata fra hans 5. orgelsymfoni blev spillet ved Dronning Margrethes bryllup i Holmens Kirke. Siden har alle organister ønsket sig franske registre i de større kirkeorgler, og det er der heldigvis også i orglet i Ribe Domkirke, der blev udvidet i 1994 med netop den type orgelstemmer. Den 6. orgelsymfoni er både flot og dramatisk, men også smukt lyrisk i et par af satserne.
Birgitte Ebert har været domorganist i Ribe siden 2000 og var den første kvindelige domorganist i Danmark. Birgitte Ebert er uddannet i København, Lübeck og Paris med debutkoncert fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 1990. Hun er aktiv som kammermusiker, kirkemusiklærer og kordirigent i ind- og udland og har bl.a. været solist med strygerensemblet KYS og Sønderjyllands Symfoniorkester. Birgitte Ebert har givet adskillige koncerter i både ind- og udland. Desuden er hun medstifter af og sekretær i Rued Langgaard Selskabet. Hun har studeret i Paris i årene 1994-95 netop for at fordybe sig i den franske, romantiske musik.
Entréen til tirsdagens koncert er 30 kr. og der er lukket for turistrundgang i Domkirken under koncerten.

Annonce