Tekst & Foto: Johnny Tauman
16. september 2023

– Jeg elsker at være ude at gå med Yannis, lød det spontane budskab fra Lone, da RYK IND RIBE var med på en af de daglige gåture med æslerne og hesten fra Ribelunds dyrepark. Johnny, Claus, Lone og socialpædagog Vibeke Hansen fra dyregruppen under Beskæftigelsen Gartneriet gik samlet til dyrene og deltog alle i at få gjort klar til gåturen. Lone og Claus havde ansvar for æslerne Yannis og Sofus, mens Johnny tog sig af hesten – han går til ridning to gange om ugen på Kongeådal Rideklub på store heste.

Æslerne stod klar til en gåtur

Inden turen fortsatte var Oliver kommet til. Han havde taget en rive – og skulle sørge for, at evt. hestepærer og æselafføring blev fjernet fra gangstier og veje. Og det gjorde han på bedste vis.

Vibeke er lige kommet tilbage fra barsel – og nød at gense dyregruppen. – Jeg bor på en gård ved Bramming med masser af malkekvæg, så det med dyr og pleje fylder en stor del af min hverdag.

På gåturen mødte vi nær Ribe Østerå Fugletårn en række frøer – og hverken æsler eller hesten lod sig mærke med de hoppende dyr.