Tekst, collage og foto: Johnny Tauman
14. juli 2019

”Sommer, sommer og sol.
Havet og blæsten og duft af kaprifol.
Sommer, sommer og sol.
En himmel så blå som viol”

En tekst, som Birthe Kjær ofte synger, når hun drager rundt i landet.
Danmarks smukkeste Dyrskue i Ribe ønsker sig godt vejr. men ikke som i 2018, hvor den ekstreme hedebølge og masser af sol gav ekstra opgaver med at hente vand til dyrene fra tankvogne – og gæsterne flere gange måtte forsyne sig med gratis vandflasker i de forskellige boder og udstillinger.
For dyrene og gæsterne er vi heldigvis tilbage ved den velkendte sommer med afvekslende vejr – og så bliver det en oplevelse at overvære de mange aktiviteter fra 9.00-16.30 fredag d. 26. juli.

Mere end 350 dyr udstilles

Claus Christiansen fra Ribe Dyrskuet kan berette om over 350 dyr: ”Der har i år været særlig stor opbakning fra dyreudstillere, og det samlede antal dyr ender derfor på lidt over 350. Det er det største antal i mange år, hvis man ser bort fra jubilæumsåret i 2015. Det er hovedsaglig en stigning i antallet af kødkvæg, heste, geder og kaniner”.
Og så er der naturligvis de omkring 100 stande med erhvervsudstillere, hvor de spritnye landbrugsmaskiner står i skarp kontrast til Dansk Veteran Traktor Klubs udstilling af gamle traktorer, som to gange i løbet af dagen kører i optog rundt på pladsen.

Skuets bedste yver

”Vi vil meget gerne have nogle nye traditioner”, fortæller Claus Christiansen til RYK IND RIBE og fremhæver her:  ”Skuets bedste yver”. Dyreudstillerne indstiller selv deres køer til konkurrencen. Kåringen sker på tværs af racer, og vinderen løber afsted med en ærespræmie.
Kåringen finder sted kl. 11.15.

Publikumsmagneter

VM i støvlekast og ærespræmieparade (kl. 15.45) vil sikkert også trække mange besøgende.
Om de mange tilbud siger Claus Christiansen: ”For 12. gang afvikler vi publikumsmagneten som altid får smilet frem hos tilskuerne, når de dystende sejrer og fejler bravt. Og er man frisk, så kan man selv stille op til kamp om verdensmester-titlen og præmierne” – og han fortsætter: ”Ribe Dyrskue er med tiden også blevet børnenes fest med tilbagevendende grisevæddeløb, hoppeborg, halmborg, korncontainer med flødekarameller, ponyridning, kaninhop og meget mere”.
Som noget nyt i år afsluttes Ribe Dyrskue med en stor ærespræmie-parade, hvor de allerbedste dyr samles i ringen og får overrakt ærespræmierne.

Smagsprøver hos små producenter

RYK IND RIBE vil være på pletten til Ribe Dyrskuet, som afholdes 26. juli på Hovedengen i Ribe. Og så er der naturligvis også muligt at få sulten stillet – og få smagsprøver af lokalproducerede specialiteter fremstillet af forskellige små producenter.

Et tæt og alsidigt program