Tekst & Foto: Johnny Tauman
26. marts 2023

12 årige Caroline Biel Nørgaard deltager i den kommende weekend i Ungdoms Danmarks Mesterskaberne, der afvikles i Brøndby – men det er ikke første gang, at hun stiller op til badmintonkampe i Brøndby – hun er nemlig et talent ud over alle grænser. Og så har Caroline begge ben på jorden. Da RYK IND RIBE spurgte indtil, hvordan det var at køre hjem fra Holbæk, Højbjerg, Odense eller Hørning, hvis hun havde tabt en kamp, så lød det kontante budskab: – Jeg er bare glad, hvis jeg har ydet mit bedste!

Jeg har ikke behov for at motionstræne :-), fortæller Caroline

Motionstræning på fodboldbanen

Udover at passe sin skolegang i 6. klasse på Vittenbergskolen – og spille badminton på U13 Mesterrækkeholdet i Ribe Badminton Club, så går Caroline også til fodbold, spiller klaver og deltager i samspil. Mens vi sidder og snakker er oprykningskampen i gang i opvisningshallen i Ribe Fritidscenter – og de noget ældre spillere sveder godt, når de bevæger sig rundt på spillepladsen.
– Her har jeg ingen problemer, lyder det med et smil fra Caroline, der afslører, at hun hverken motionstræner ved løb eller dagligt cykler frem og tilbage til skolen: – Som midtbanespiller i fodbold får jeg rigelig med træning. Og så skal du vel lige høre, hvilke idoler jeg har? Det er brasilianske Neymar og så naturligvis Pernille Harder.

Stort ugeprogram

– Du sprang lige cykelturen til skolen over! Caroline smiler og siger så: – Min cykel er punkteret. Så jeg bliver kørt i bil. Men til sommer, så skal jeg igen cykle. Og nu hvor vi skal snakke om ændringer i mit store ugeprogram, så stopper jeg nok med at spille klaver næste år, selvom det kun giver mig 25 minutters ekstra fritid.

Spiller badminton i forskellige arenaer

Siden Caroline startede med badminton som 8 årig i 2018, så er træningen og antallet af kampe steget i omfang. Carolines mor, Susanne Nørgaard, fortæller, at der er træning fire gange om ugen – i alt 6 timer. Dertil kommer en opgave som hjælpetræner 1 gange ugentlig i 1½ time. Kampene fordeler sig i forskellige arenaer: almindelige kampe, stævner og kredssamlinger (Badminton Midtjylland).

– Jeg kan lide at bestemme selv, så derfor er single-kampene bare fantastiske, lyder det med et smil.

Skal spille mixed double med Karl Emil

Hvis vi ser ind i dine forskellige badmintondiscipliner – hvad kan du så bedst lide: – Helt klart single-kampe – her bestemmer jeg det hele selv – og skal ikke orientere mig efter forskellige makkere. Men ved Ungdoms Danmarks Mesterskaberne skal jeg spille i alle tre discipliner – og mixed double er sammen med Karl Emil fra Esbjerg. Det bliver rigtigt sjovt.
De 16 bedste i Danmark deltager i hver af rækkerne U13, U15, U17 og 19.

Flotte sejre i 2022

Det bliver spændende at følge Caroline – og se om hun kan tilføje nogle sejre til rækken af flotte resultater. Hun har vundet forskellige stævner – og vandt sidste år Guld til Lands Badminton Stævnet og Victor DM Stævnet.