Project Description

Tekst & Foto: Johnny Tauman
24. juli 2021

– Ribe har meget at byde på, er det første Danni Petræus siger, da han har fået pusten efter en varm cykeltur fra Controlled Polymers A/S på Bohrsvej til den fredelige gårdhave med lyden af fossende vandmasser.

Vil gerne vælges

Det konservative medlem, som ikke opnåede valg til Esbjerg Byråd i 2017, stiller op igen – placeret nederst på mandatlisten, da han også varetager formandsposten for Det Konservative Folkeparti i Esbjerg kommune. – Men jeg vil da gerne vælges, smiler Danni, som har boet i Tangekvarteret siden 2012.

Mærker ripensernes stolthed

Danni fremhæver, at man passer på hinanden i byen – og at Ribe Handelsstandsforening viser retningen, så byen derved får mange tilbud. Det gælder både i forhold til handel, men også inden for oplevelser. Og så mærker man stoltheden hos ripenserne – ikke mindst pga. de historiske perioder med sejlads, vikinger – og ikke mindst domkirke by.

Inkarneret Brøndby IF fan

Han er selv opvokset i Allerød i Nordsjælland som er en by med godt 30.000 indbyggere. Ved kommunalreformen ønskede kommunen ikke at lægge sig sammen med andre – og fodboldklubben Blovstrød IF er just ikke kendt. Derfor kunne det have været nærliggende, at Danni ville heppe på flagskibet Nordsjælland i nabokommunen Farum, men nej: – Jeg er inkarneret Brøndby IF fan, lyder det bestemt.

Mere lokalt råderum

Decentralisering er et af de nøglebegreber, som Danni gang på gang vender tilbage til i samtalen. – Der er simpelthen for langt fra Esbjerg til skolerne i Gørding, Ribe og Egebæk-Hviding, er det ene budskab: – Der skal mere lokalt råderum på den enkelte skole – og så må det fagspecialister som skolepsykologer, talepædagoger etc. være lettere at inddrage i den daglige praksis.

Distrikt for ældre

Mon man nogensinde i Esbjerg kommune har tænkt på, at plejehjemmene har deres helt eget visiteringsforløb, hvorimod dagtilbud og skoler er inddelt i distrikter. – Måske skal der tænkes anderledes, så også de ældre kan være sikre på, at der også er en plads i netop deres distrikt, hvis behovet skulle opstå, er en af Danni Petræus tanker, som han vil arbejde for.

Kom rundt i landet

Danni har været lidt rundt i landet, inden han slog sig ned i Ribe. Soldatertiden foregik på Gardehusarkasernen i Slagelse, studietiden på Aalborg Universitet 1996-2000 (Bachelors Degree) og de første mange år på arbejdsmarkedet i København. Der var både job som Media Assistent (2000-2006), Callcenterchef (2006-2010) og Salgskonsulent (2011 – 2013). Herefter gik turen til Ribe, hvor det blev det til godt 8 år hos Rensespecialisten ApS. –og endelig skiftede Danni til Controlled Polymers på Borhsvej i 2021.

Går ind for måling

– Jeg er tilhænger af, at arbejdets effektiv måles – og dermed lægger jeg op til en dialogisk model med parametre, som den enkelte enhed arbejder og styrer efter, siger Danni Petræus, som gerne ser trenden fra starten af 2000 genoptaget. – Her var der både mål- og kontraktstyring, men det er som om det blev lagt i mølposen med kommunalreformen.

Endelig fremhæver Danni, at der ikke bør kommunalpolitik på grødeskæring, klapbro og cykelstier i valgkampen – der er brug for en bredere tilgang.

Et medlems beskrivelse

Og hvordan passer budskaberne fra snakken med Danni Petræus så med det enkelte medlem af partiet. RYK IND RIBE bringer her, hvad Ole Jakobsen, Esbjerg mener:

Tillykke Danni! Du har er et stærkt hold!
Hold byrådskandidaterne på sporet, så de ikke bider på debatter om “vejskilte, klapbroer og rensning af tilgroede søer”. Jeg fornemmer, at de fleste borgere i kommunen ønsker politikere af begge køn, der konstant er i topform og tænker proaktivt med hensyn til arbejdspladser og erhvervsudvikling kombineret med moderne institutioner, skoler og respekt for de ældre og deres velfærd. Som jeg ser den seneste byrådsperiode, så har den været præget af stærke kvinder og deres meninger på tværs af partierne. 2022 – 2026 må flere mænd gerne komme mere ind i kampen!

Annonce