Project Description

Tekst og foto Hasse Jørgensen, søndag den 12. juli

Selv om det først er på onsdag, Ribes nye skaterbane officielt er klar til brug, er der allerede stor aktivitet på banen. De unge mennesker har taget den til sig, og da Ryk Ind Ribe søndag aften besøgte banen, lød det da også samstemmende fra de unge: den er fed.

Banen er resultatet af årtiers diskussion om et sted for de unge, og selv om den nu tages i brug, bliver det først den 22. august, at den officielt åbnes. Årsagen er corona-virus’en.

Det er en glad formand for udvalget for kultur og fritids, der kan konstatere, at banen nu er her.

– Jeg er superglad på Ribe-borgernes ja hele kommunens vegne. Det er et umådeligt godt projekt, som jeg selv satte mig i spidsen for allerede som nyvalgt i 2018, siger May-Britt Andrea Andersen (C), der fortsætter:

– Der har været talt om et ungehus i årtier, som min partifælde Peder (Tørnquist. Red.) også var med i. Vi fik samlet de unge i 2018 for at høre, hvad det var, de gerne ville og ønskede. Siden har der været masser af work shops, og det har båret frugt nu. Vi fik det kæmpet igennem i budgettet, og det er umådeligt stærkt, at byrådet har kunnet stå sammen om det, siger May-Britt Andrea Andersen.

Hun har også konstateret, at de unge gennem længere tid har været i gang på banen: – Jeg har også hørt, at nogle fra Norge, der er på ferie i Danmark, havde sporet sig frem til stedet. De havde hørt, at det er den fedeste bane i miles omkreds, og det er jo rart at høre, fastslår udvalgsformanden.

Den nye aktivitet ligger som tidligere beskrevet mellem Sandfanget og Ribe Fritidscenter. Den kommer senere til at indgå i den 11 millioner dyre historie- og oplevelsespark, som tænkes placeret på stedet. En park der i øjeblikket arbejdes på at få finansieret.

Annonce