Tekst og fotos Hasse Jørgensen, mandag den 13. maj 2024

Det har taget tid, godt fem år, men nu er den nye indgangsportal til den gamle kirkegård kommet på plads.

Der er tale om indgangspartiet fra broen, der forbinder Damvej ved Ribe Byferie Resort med den gamle kirkegård. Her har der ved broen været etableret en midlertidig låge, som nu har stået i fem år. Men i al stilfærdighed er den nye indgangsportal blevet sat på plads og den gamle, midlertidige låge fjernet.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Den gamle midlertidige låge i vintervejr med de nye portaler i baggrunden

De er kunstnerne Lis Andersen og Ole Videbæk, der har designet og lavet den nye indgangsportal. Den består af to gange to søjler, og mellem søjlerne er der en port støbt i bronze.

På selve kirkegården er man ved at indrette et stisystem, der skal lede kirkegårdsgængerne dels ind på og dels ud fra kirkegården vie den nye portal.

Selve portalen har været færdig i nogle måneder, men at den først nu er rejst, hænger sammen med, at nogle af delene skulle limes sammen, og det kræver minimum 10 graders celsius. Varmegrader, det som bekendt har knebet med udendørs indtil for nylig.

Og at det har taget op mod fem år at finde ud af, hvordan portalen skulle se ud, hænger sammen med, at det har været svært at opnå enighed om selve portalens udseende. Men når resultatet bare er godt, er det også værd at vente på.

Den nye portal set indefra og udefra