Definitiv afgørelse om Madstationen ventes i januar

Hjem/Definitiv afgørelse om Madstationen ventes i januar

Annonce

Project Description

Tekst og foto Hasse Jørgensen, torsdag den 6. december

Der har gennem længere tid været stille om Madstationen i Ribe, men meget kunne tyde på, at det er stilhed før ”stormen”.

I øjeblikket ligger ansøgningen om tilskud fra Realdania-fonden til behandling i fonden, og meget tyder på, at der er en afgørelse på vej i løbet af kort tid.

Projektkoordinator Jesper Holstener Larsen fortæller, at man i bestyrelsen for Madstationen har fået at vide, at ansøgningen om støtte til projektet kommer til behandling i Realdania formentligt i januar.

Fondens bestyrelse og direktion har vist meget stor støtte for projektet, og hvis disse positive toner udmønter sig i et ja til støtte, bliver projektet en realitet.

Som tidligere beskrevet er planen at lave banegården i Ribe om til en Madstation med restauration, cafeteria og udsalgssted af lokale fødevarer. Desuden er det planen at indrette køkkener og mødelokaler, hvor foreninger, virksomheder og andre kan leje sig ind. Der har allerede vist sig interesse for at leje disse lokaler.

Bestyrelsen med Niels Toft som formand har lagt et budget for de kommende år, og der er allerede kontakt til en person, der vil være bestyrer af stedet. Det, der mangler, er det endelige tilsagn om økonomisk støtte fra Realdania.

Der er indgået en aftale med Banedanmark om leje af stationen, så hvis der kommer t positivt svar fra Realdania, vil ”stormen” i form af indretning og aktiviteter blæse hen over bygningen.

 

Annonce