Tekst og foto: René Jørgensen Copyright
27. juli 2018

Danmarks smukkeste dyrskue, fra en skyfri himmel og temperaturer så høje at både mennesker og dyr måtte have masser af vand. Selv nogle af køerne måtte køles ned, og RYK INDs udsendte led bestemt også under varmen, men nu ikke klage.

Klaus og Ejner fra Sydvestjysk Modeltraktor, der hører hjemme i Esbjerg og Skærbæk, havde taget turen til Ribe. Ikke mindst de mindre børn var begejstret. De to herrer havde brugt hele dagen i går på at opbygge en landbrugsmodel i deres udstillingstelt. Flot var det. Lige uden for udstillingen var der masser af traktorer, maskiner og hvad der ellers hører til, og de blev flittigt brugt. Faktisk så meget, at Klaus fortalte om en mor der legede der et par timer med sit barn. Det er en god oplevelse, når meget af børns tid i dag ellers foregår med IPad og andet teknisk legetøj.

Henny Fiskbæk, folketingskandidat for Socialdemokraterne delte brochurer ud. Danmark skal igen være en grøn stormagt, stod der at læse. Det kan der være noget om, men lad os lige starte med en grøn græsplæne først, for den megen varme efterlader ikke meget grønt. Nå spøg til side, der var muligheder nok for at få en god politisk snak og flere af partierne kunne man møde på pladsen. ALTERNATIVET var der også, de havde stillet et par velpolstrede sofaer frem, så man kunne få en god snak siddende. Nogle muntre personer på pladsen mente de var til sofavælgerne.

Hos 3F havde man fået, efter min mening, skuets bedste plads. En let vind fyldte deres telt, som stort set var den eneste jeg besøgte, der havde skygge. Kolde vand og varme popcorn, poppet af Sven Åge Johansen, så kunne det ikke blive ret meget bedre. Hyggeligt og en god snak blev det til.

Et kæmpe arbejde var lavet til dette dyrskue, og det er fantastik at se den måde dyrskuet blev afviklet på. Dyrene fik i dag meget opmærksomhed på grund af heden og mange spande vand blev slæbt fra de opstillede tanke.

1000 ekstra parkeringspladser var indrettet, jo der var tænkt på det hele.