Tekst: Johnny Tauman          Dronefotos: Ove Detlevsen
12. marts 2020

Dagens middag til en fast pris på 75 kr. Det er Gredstedbro Hotel, der i 22 år har haft succes med dette tilbud. Hotelejer Hanne Nielsen indførte ved overtagelsen af hotellet en efterår- / vinterplan og en forår- /sommerplan, og det har fungeret upåklageligt. Servitrice Michelle Mærsk fra hotellet supplerer, at menuen ruller over en fire ugers periode med 7 forskellige retter.

Boller i karry eller “Drengerøvsgryde”

I dag torsdag består dagens ret af: Boller i karry m/ris. Er du mere til at prøve ”Drengerøvsgryde m/ kartoffelmos og drueagurker, må du vente til fredag.
I den kommende uge vil gæsterne kunne købe følgende retter: Mandag: Karbonader m/ grønærter og gulerødder, kartofler –  Tirsdag: Hvidkålsrouletter m/ kartofler, brun sovs og asier – Onsdag: Fiskefrikadeller m/ persillesovs, kartofler og gulerodssalat – Torsdag: Skinke m/ aspargessovs, grøntsager og kartofler – Fredag: Helstegt kalkunbryst m/ ovnkartofler og fløderatatouille – Lørdag: Krydret kamsteg m/ baconkartofler, skysauce og gulerødder- Søndag: Mørbradbøf m/ champignon a´la creme, kartofler og asier.
Ønsker man at spise hjemme, så er det naturligvis også muligt. Dagens ret serveres fra kl. 17-20.

Hotellet har både en lille sal med plads til 45 personer og en stor sal, som kan rumme 130 personer. Dertil kommer restaurant og krostue. Der er mulighed for parkering ved hotellet.

Retroværelser med kant

Hotelejer Hanne Nielsen fortæller, at Gredstedbro Hotel har 3 enkelt og 7 dobbeltværelser. Der er tale om værelser indrettet i en æstetisk retro-stil, og hvor sengene ifølge de positive anmeldelser kan knirke lidt. Men det har jo også sin charme.
I disse måneder er det fortrinsvis håndværkere, som booker sig ind, mens turisterne kommer hen over sommeren. Prisen for en overnatning er ganske lav: 450 kr for et enkelt værelse, 690 for et dobbeltværelse med bad – og så er der også et familierum til 590 kr for 2 personer samt 150 kr pr. opredning. Morgenmad kan tilkøbes for 50 kr / person.

Retro-værelser (privat foto)

Når man booker værelse, skal man være opmærksom på, at nogle af værelser er uden bad og toilet, men der er i stedet fælles bade- og toiletfaciliteter på gangen.

Hovedbygningen står med samme look som ved bygningen i 1905

Hovedbygning fra 1905

Gredstedbro har moderne lokaler i hyggelig atmosfære og krostue som i gamle dage – og den gamle hovedbygning fra 1905 står med de to flotte tårne som ved bygningen. Oprindelig blev Gredstedbro Hotel drevet som hotel og restaurant med spiritusbevilling. Nu var det sådan, at en spiritusbevilling var knyttet til en person – og da ejeren rejste i 1917, så var der ingen bevilling. Derfor blev hotellet helt frem til 1963 drevet som afholdshotel til stor fortrydelse for flere af ejerne – og ikke mindst lokalbefolkningen.
I 70´erne var hotellet ”tilholdssted” for kreaturhandlere, der efter dagens marked fik sig en kaffepunch og et spil kort.

Gredstedbro Hotel ligger placeret tæt ved Kongeåen og Kongeåstien. Her var tidligere et toldsted.

Flot anmeldelse

Hyggeligt og god mad. Det er et hyggeligt lille hotel lige op ad Kongeåen. Der er ikke andet at se i landsbyen, men kroens køkken er ganske fortrinligt. Der er en hyggelig stemning og kromutter er opmærksom og imødekommende. De fleste gæster er håndværkere. Det er ikke et sted man tilbringer i længere tid, men 1-2 nætter er fint, hvis man er på Road trip og vil opleve Ribe og omegn.