Project Description

Tekst og fotos Hasse Jørgensen, torsdag den 12. december

Der er god grund til at advare de cyklister, der dagligt færdes i rundkørslen ved Nørremarksvej-Obbekærvej. På grund af ombygningen af rundkørslen er forholdene i øjeblikket mildest talt kaotiske for cyklisterne. Der er stort set ikke plads til dem for tiden.

Sagen er, at selve kørebanen i rundkørslen er kraftigt indsnævret på grund af vejarbejdet, og dertil kommer, at de ”gamle” cykelstier alle er brudt op for at blive bygget om, og derfor er cyklisterne henvist til bilernes kørebane, hvor pladsen altså er begrænset.

Indimellem er skiltningen og afspærringen også mangelfuld eller ikke eksisterende. Eksempelvis på cykelstien fra Nørremarksvej frem mod rundkørslen, når man kommer inde fra byen. I dagtimerne er afspærringen sat til side, og det betyder, at cyklisterne kører direkte fra asfalt og ind på en ujævn sandsti, der er en halv snes centimer lavere end asfalten. I det grå og regnfulde vejr kan det være svært at se, at asfalten på cykelstien pludselig holder op. Om aftenen er der sat et par tværgående brædder op på cykelstien for at markere overgangen, men de er sat op uden lys eller anden form for tydelig afmærkning, og i den sparsomme gadebelysning på stedet, er de to brædder også svære at se.

Så der er al mulig grund til som cyklist at være særdeles opmærksom på stedet.

I den sparsomme gadebelysning kan de to brædder være svære at se på afstand, og en hurtigtkørende elcykel eller knallert kan hurtigt komme hen til dem.

Annonce