Tekst, Foto og Collager: Johnny Tauman
16. maj 2024

For bare fire dage siden viste en fantastisk opbakning fra lokalsamfundet – bl.a. beboerne i Kalvslund, langs Koldingvej, cyklister fra Ribe og omkringliggende landsbyer samt politikere med borgmesteren i spidsen, at der er behov for en cykelsti langs Koldingvej.

– Jeg ser tilbage på en kæmpe succes, siger en af initiativtagerne, Simon Baun Schmidt, der kort før starten på den lange cykelkortege, forhandlede nogle færdselsmæssige aftaler på plads med politiet.

Simon orienterede om reglerne – grupper af ti personer…

Det var virkelig opmuntrende at se så mange mennesker møde op og støtte sagen! Simon Baun Schmidt siger videre: – Vi håber selvfølgelig, at vi med denne demonstration sende et KLART SIGNAL til de relevante i kommunen. Det er vigtigt for os at få styrket cykel infrastrukturen.

Vil du med i styregruppen?

Der er endnu ikke valgt en styregruppe. Derfor opfordres interesserede mennesker, der vil deltage i projektet – og eventuelt også virksomheder, der har lyst til at støtte op omkring det, til at tage kontakt til Simon Baun Schmidt!

Under pausen talte borgmester Jesper Frost Rasmussen – og der blev lyttet!

Vi skal blive skarpe

Efter at have hørt borgmesterens tale om økonomien ved at anlægge cykelstier, lyder det fra initiativtagerne i Kalvslund: – Vi skal blive skarpe og præcise med beregninger etc., når vi møder de relevante beslutningstagere. Cykelturen var blot en begyndelse – et klart signal om at gøre Koldingvej mere sikker for bløde trafikanter.

Selv på en søndag formiddag er der tæt trafik på Koldingvej

Afslutningsvis sender Simon Baun Schmidt en opfordring til de virksomheder, som dagligt sender deres store lastvognstog ad Koldingvej: – Vær opmærksom på, at cyklisterne ikke kan køre uden for den smalle stiplede kantlinje – og kør forsigtigt forbi.

Borgmester på hjul efter ung landmand

Kom også forbi

Peter Matzen fra Hviding var også kørt til Kalvslund for at deltage i cykelturen. Peter er nok en af de cyklister, der kender udfordringerne bedst på cykelstierne i den gamle Ribe Kommune. Han cykler jævnligt til byen og tager gerne en omvej for at få flere kilometer i benene. Og selvfølgelig bærer Peters cykelanhænger skiltet SÆRTRANSPORT! Og så kender Peter brugen af TIP TAK, som han melder skader ind på!

Set fra oven

Dronefoto: Privat – Folk møder ind

Dronefoto: Privat – Pause i Ribe Nord

Dronefoto: Privat – Tilbage i Kalvslund – Hygge med grille pølser, fadøl, vand og kaffe