Project Description

Tekst og arkivfoto Hasse Jørgensen, mandag den 11. januar

Der er tænkt kreative tanker på Ribe Katedralskole for at få nye studerende til det skoleår, der starter efter sommerferien.

Corona-krisen har gjort de traditionelle åbent hus-arrangementer stort set umulige, og derfor er der på katedralskolen taget initiativ til et åbent hus med tilmelding, men ud over det er der også arrangeret en række virtuelle møder, ligesom der er lavet en helt speciel hjemmeside – katedralen.dk – der, som rektor Kristian Bennike siger, er voksen fri. Mere om det senere.

De virtuelle møder starter allerede i morgen, tirsdag den 12. januar, og holdes frem til den 19. januar, mens åbent hus-arrangementerne holdes henholdsvis torsdag den 28. og lørdag den 30. januar.

– Vi kører på denne måde i to spor. Det ene spor er de virtuelle forældremøder, hvor en studievejleder og jeg sidder ved skærmen, og hvor forældrene via et link kan trykke sig ind og stille spørgsmål og få orientering om uddannelserne og skolen.

– Åbent hus er lavet med tilmeldinger, hvor man på skolens hjemmeside kan melde sig til og bestille billet. Vi gør det på denne måde for dels at få et overblik over, hvor mange, der kommer, og dels ved vi på denne måde, hvem der kommer. Som situationen er nu, tvivler jeg på, at vi kan holde arrangementet sådan, at forældrene møder op på skolen. Bliver det ikke tilfældet, vil de, der har meldt sig til, blive varskoet og så holder vi et virtuelt åbent hus, fortæller rektor Kristian Bennike.

Tror du, det har samme effekt, som de traditionelle åbent hus-arrangementer?

– Det ved jeg ikke. Gudskelov er der mange, der kender skolen og ved, hvad den står for.

Rektor Kristian Bennike fotograferet ved en translokation

– Vores skole er et besøg værd, og lige det, vi lægger vægt på er, at de unge kan komme, som de er, bliver set, og vi er ikke så stor, at de ikke kan være sig selv. Den oplevelse plejer vi at give dem ved åbent hus, og det kan knibe visuelt.

I plejer jo også have de unge fra 8., 9. og 10. klasserne i folkeskolerne på besøg. Hvad gør i her?

– Vi plejer at have brobygning med en del information til de unge. Vi nåede at lave noget i efteråret, hvor en studievejleder, en lærer og to elever var ude i folkeskolerne for at fortælle om katedralskolen.

– Nu har vi også lavet en hjemmeside til de unge. Den er voksenfri og giver en række informationer om skolen og uddannelserne fortalt af elevrådsformanden og studerende.

– Men nu vil vi gerne snart vide, om vi skal i skole på mandag, eller om vi fortsat skal lave hjemmeundervisning, slår rektor fast.

Fakta.

På Ribe Katedralskoles hjemmeside www.ribekatedralskoloe.dk kan du finde flere oplysninger om skolen samt de virtuelle møder og åbent hus. På hjemmesiden kan du samtidig melde dig til de arrangementer, du ønsker.

På de unges side www.katedralen.dk er der via en række korte filmklip en ganske fin præsentation af skolen og de forskellige fag. Siden er – som rektor siger – voksenfri, men det er en god ide, at forældre også kigger med her, for siden er meget informativ.

Annonce