Project Description

Tekst & Foto: Johnny Tauman
27. februar 2020

3. del

Speedy Gonzales mistede et ben

Sprutten og bajerne! Carla valgte at holde sig fra begge dele under hele forløbet (men hjalp med at samle penge dertil). Opgaven var jo at samle materialer og stof til den opgave, som blev på 92 sider.
– Jeg vil godt pointere, at stoffer og hash var bandlyst hos vagabonderne, der dog også havde rigeligt at gøre med spritten. Det kunne bla. være karburatorsprit blandet op med citron. Det var hårde sager – og det siges, at Speedy Gonzales mistede sit ene ben derved, fortæller Carla så levende, at RYK IND RIBEs skribent næsten glemmer at notere.

Carla fik i løbet af 9 måneder et fantastisk indblik i livet på landevejen – med udfordringer i al slags vejr.

Sjov prævention

Blandt de mange vagabonder var der en kvinde, som bar ikke mindre end 4 kjoler ad gangen – og hemmeligheden var, som hun selv udtrykte det: – Det er bedre end prævention. Mændene vil slet ikke kunne komme derind, hvor de gerne ville pga. mængden af stof!

Flotte ornamenter med hver sin historie

Begravelser med sang

Begravelsesceremonierne var helt specielle – ingen vagabond skulle kremeres af hensyn til ”eksplositionsfare”, lød den stående vittighed. Men når først salmen Altid frejdig, hvor du går var sunget, så blev der hældt øl og snaps ud over kisten. Her tørstede deltagernes øjne 🙂

Jakken var pyntet med mange forskellige symboler – med simpel fastgørelse

Dimensionsfest med rumsterstænger

Og ja- det skal selvfølgelig med, at Carla bestod sin uddannelse, og ved afslutningsfesten på seminariet dukkede der mange, mange vagabonder op med barnevogne og rumsterstænger
– Det var festligt, men også vemodigt, idet var punktum for et vigtigt kapitel i mit liv, siger Carla i sin afsluttende bemærkning. – Det var dejligt, at vagabonderne respekterede to ting: 1. at min bopælsadresse var anonym og 2. at jeg fik lov til at fravælge sprutten. Det sidste skete med bemærkningen: ”Det skal du sgu ikke høre noget for – så er der bare mere til os andre”.

Carla har en stor samling “samfundshjælpere” – her det kæreste med motiv af Ribe Domkirke

Appendix

Carlas opgave findes i dag på Dansk Folkeminde Samling i København – et kulturhistorisk dokument til bevarelse for eftertiden.
Tak til Carla for en spændende fortælling.

Annonce