Carl Holst stopper som folketingsmedlem efter valget

/Carl Holst stopper som folketingsmedlem efter valget

Annonce

Carl Holst stopper som folketingsmedlem efter valget 2018-08-09T18:37:26+00:00

Project Description

Tekst og foto Hasse Jørgensen, torsdag den 9. august

Folketingsmedlem Carl Holst (V), der er valgt i Esbjerg Oplandskreds med Ribe som største by, trækker sig som folketingskandidat for kredsen.

Carl Holst stiller ikke op til næste valg, og det betyder, at kredsen får meget travlt med at finde en ny kandidat. Det næste folketingsvalg skal komme senest til juni næste år, men mange iagttagere mener, at det kommer før.

Om årsagen til, at Carl Holst trækker sig, siger han selv:

-Jeg har mærket efter i maven og kommet til den konklusion, at jeg i en alder af knapt 50 vil prøve noget nyt. Jeg var amtsborgmester og regionsrådsformand i 15 år. Det var en tredjedel af mit liv. Jeg har været folkevalgt i næsten halvdelen af mit liv.

– Derfor synes jeg, det skal være nu. Jeg trækker mig på det her tidspunkt, så kredsen kan nå at finde en ny kandidat, men jeg fortsætter jo i folketinget indtil næste valg.

Du er beskyldt for meget og har været ude for noget af en hetz. Har det betydet noget for din beslutning?

– Egentligt ikke. Da jeg var udsat for det, jeg var udsat for, var jeg ikke i tvivl om, jeg ville fortsætte. Det er nu kommet på afstand, sandheden er kommet frem og alle fejlinformationer er belyst. Så er det, man begynder og tænke og mærke efter. Kritikken har jeg stået igennem, og jeg har ikke taget beslutningen i stormvejr. Nu har jeg fået ro på og reflekterer over, hvad jeg vil bruge resten af mit arbejdsliv til.

Hvad skal du lave fremover?

– Det er Ikke endelig afklaret. Jeg fortsætter i folketinget til næste valg, så jeg hr tid til at mærke efter.

– Der er stadig kampe, der skal tages. For udflytning af statslige arbejdspladser, mod højspændingsmaster o.s.v., og det fortsætter.

Du har jo i tidens løb fået nogle meget høje stemmetal.

– Jeg ser tilbage på stemmetallene med glæde. Men jeg har ikke været der for stemmetallene, men jeg har været i politik for at gøre en forskel. Jeg har også taget beslutninger, der ikke var populære på kort bane, men jeg har forsøgt at gøre det rigtige, så jeg kunne se mig selv i spejlet.

Hvornår tror du, valget kommer?

– I det tidlige forår. Måske til marts eller der omkring.

Men meningsmålingerne er jo gode for blå blok nu. Du tror ikke, Lars Løkke udnytter det?

– Jeg tror, meningsmålingerne bliver bedre hen over vinteren, siger Carl Holst.

Formanden for Venstre i Ribe, Anders Rohr Jørgensen, beklager Carl Holst afgang.

– Vi har haft et rigtigt godt samarbejde med Carl. Han har udført et meget stort arbejde ikke alene for Ribe men for hele egnen. Han har fået mange ministre og toppolitikere til området, og det har vi haft stor gavn af.

– Carl Holst har været en hårdt arbejdende politiker både på landsplan og lokalt, siger Anders Rohr Jørgensen.

Annonce