Project Description

Tekst og fotos Hasse Jørgensen, fredag den 19. april

At dømme efter tilslutningen til den første tur, er der ingen tvivl om, at det samarbejde, der er indgået mellem Ribe Tour og Events og Ribe Campingplads bliver en succes.

Samarbejdet går ud på, at Ribe Camping tilbyder gæsterne guidede ture til forskellige seværdigheder i Ribe, og at Ribe Tours og Events stiller guider til rådighed.

Peder Tørnqvist fortalte om stormfloden i 1911, hvor et skib fra Fanø strandede ved dette træ. Derfor skiltet, der ikke angiver vandhøjden.

Den første tur gik til Plantagen og galgebakkerne, og her var Peder Tørnqvist guide. Omkring et halvt hundrede voksne og børn deltog, og de fik mange spændende beretninger om stormflod, strandede skibe i Plantagen, Riber ret, galgebakkernes funktion og heksebrændingen.

– Vi kan arrangere ture alt efter gæsternes ønsker. Vi ved, at der kommer mange foreninger og klubber på campingpladsen, og har de nogle ønsker om ting, de gerne vil se, arrangerer vi en tur.

– Vi ved, at Saab-klub Danmark kommer på besøg, og de vil gerne en tur til Højer. Fint, så laver vi sådan en tur. Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænserne.

– Vi vil gerne tilbyde noget, gæsterne ikke får andre steder, sagde Peder Tørnqvist, inden han med dagens deltagere forsvandt fra den solbeskinnede campingplads og gik ind under bøgetræernes skygge i Plantagen.

Turen i skoven foregik i det dejligste forårsvejr.

Annonce