Project Description

Tekst og foto Hasse Jørgensen, lørdag den 21. maj 2022

De kommer fra nær og fjern. De, der kommer længst væk fra, kommer fra solskinsøen Bornholm, og ellers kommer de fra hele landet. Begivenheden er et campingtræf på Ribe Camping i denne weekend, og fælles for alle deltagerne er, at de kører med den relativt nye og relativt lille vogn Adria Action.

Ud over at køre med Adria Action er der et andet fællestræk ved deltagerne i stævnet: de er alle medlem af en Facebook gruppe, hvor de udveksler erfaring og dyrker deres interesse for den charmerende campingvogn.

I alt 92 vogne er med i denne weekends træf på Ribe Camping og ud over at opleve byen og egnen, er deltagerne med til fællesspisning både fredag og lørdag. Et arrangement, som campingpladsens personale har sørget for alt det praktiske ved.

– Selv opkrævning af betaling for arrangementet har de stået for, så vi har været helt fri for at skulle gøre noget. Vi får maden fra to af byens restaurationer, forklarer Susanne Hedegaard, der er stifter af Facebook gruppen og primus motor i arrangementet. Hun og manden kommer selv fra Vissing ved Hadsten.

Hvorfor har i så valgt Ribe Camping til dette træf?

– Det er sådan, at vi holder to træf om året. Et om foråret og et om efteråret.  Nu var det Sønderjyllands tur til at lave arrangementet, næste gang skal vi til Fyn, så Sjælland og Nordjylland. På den måde kommer sjællænderne ikke til hver gang at skulle betale for broen.

Men undskyld, Ribe er ikke Sønderjylland.

– Shh, det ved vi godt, men der skal plads til, når du skal huse op mod 100 vogne og lave fællesspisning for deltagerne. Det er ikke alle campingpladser, der kan leve op til det.

– Og så er Ribe Camping en dejlig plads. Vi kommer her meget også om vinteren, og byen har meget at byde på, fortæller Susanne Hedegaard.

Facebook gruppen tæller op mod 2500 medlemmer fra Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, men ikke alle har en Adria Action, og det er betingelsen for at være med til træffet.

– Man skal enten have en vogn eller have bestilt en for at kunne være med. Vi har et par, der har bestilt en vogn men først kan få den leveret til januar. De har så lejet en hytte her på pladsen for at være med, fortæller Susanne Hedegaard.

At der er tale om en populær campingvogn viser sig bl.a. i ventetiden på levering. Det par, der har bestilt vognen, men ikke fået den, kan først hente den til januar.

Annonce