Tekst: Fjordor Pedersen Esbjerg Liv  foto: Renè Jørgensen
29. maj 2024.

RIBE-ESBJERG MÅ UD I KAMP TRE OM BRONZE

Ligesom i semifinalerne imod Fredericia afløstes en god første kamp af en dårlig præstation efterfølgende. Sådan blev det også i dag på hjemmebane, hvor klubben ellers kunne have sikret sig medaljer for første gang nogensinde.

Der var desværre aldrig rigtigt tvivl om udfaldet. Skjern var nærmest hele kampen igennem foran, og vandt overbevisende med 32-25. Dermed skal de to hold ud i en afgørende kamp tre i weekenden i Skjern, hvor Ribe-Esbjerg forleden – lidt overraskende – vandt med 35-31.

I den kamp scorede Ribe-Esbjergs Andreas Søgaard hele ti af målene. I dag var han noget mere bleg – hvilket også skyldtes en mere fokuseret Skjern-defensiv. To mål blev det til.

Hjemmeholdet måtte desværre også undvære norske William Aar, der godt nok var med på bænken, men var for skadet til at kunne spille.

Tabte det på gulvet inden pausen

I de første minutter gik det jævnt hurtigt med scoringerne i begge ender. Og holdene fulgtes pænt ad. Efter seks mål på tre minutter var stillingen 3-3.

Men så begyndte det at gå den gale vej for de blåklædte sydvestjyder, der aldrig nåede på omgangshøjde med lokalrivalerne igen.

Efter et par redninger i begyndelsen fik hjemmeholdets startende målmand, Niklas Kraft, ikke fat i meget, og Skjern-holdet begyndte så småt at trække fra. En timeout fra REHH-træner Jesper Holm efter 20 minutters spil ændrede intet på banen.

Tværtimod. Det kørte ikke for Ribe-Esbjergs offensiv, og selvom de et par minutter inden pausen fik tiltvunget sig kampens første straffekast, så blev den ellers så gyldne mulighed også misset – hvilket sendte grimme mindelser tilbage til den anden semifinale mod Fredericia, hvor man også missede et par meget afgørende straffekast.

Helt så afgørende var dette kast af Mathias Jørgensen dog ikke, men stillingen var nu 10-14. Moralen så ud til at være helt i bund trods engageret opbakning fra hjemmepublikummet, der måtte finde sig i en pausestilling på 10-16.

Havde intet modsvar i anden halvleg

Målene fortsætter efter pausen desværre med at vælte ind i den forkerte ende, hvis man har flest sympatier for de lokale opkomlinge fra Ribe-Esbjerg.

Ret hurtigt kommer Skjern foran med hele otte mål, og hverken forsvar eller den indskiftede målmand Agust Björgvinsson får fat i noget som helst.

Spillet synes ude. Kampen synes omme.

Men så giver et par hurtige scoringer – heraf endnu et på straffekast af Mathias Jørgensen – lidt håb i hallen.

Håbet kan engang imellem være det eneste, man har. Og som halvlegen skrider frem er det også det eneste, hjemmeholdet får. De er konsekvent bagud med syv mål gennem kampens sidste kvarter, og dermed står det fast, at det ikke bliver til bronzemedaljer i dag.

Skjern fornyer deres forhåbninger om metal, imens Ribe-Esbjerg skal op på hesten igen.

Igen-igen.

Holdene har nu vundet én kamp hver, og dermed skal der findes et vindende hold på lørdag i Skjern, hvor man kan håbe på god support til udeholdet i kampen om en historisk bronzemedalje til fusionsklubben.

Stillingen undervejs: 3-3, 4-6, 6-9, 8-12, 10-12, 10-16, 12-20, 15-23, 21-29, 24-31.

Topscorer, Ribe-Esbjerg: Jonas Larholm, seks mål.