Tekst & Foto: Johnny Tauman
31. december 2020

Britta Ehmsen nåede ikke sit 25 års jubilæum som leder af restaurant Backhaus i Grydergade. Hun tabte sin tapre kamp mod kræften 1. juledag og vil blive bisat fra Sct. Catharinæ Kirke lørdag d. 2. januar.
Da RYK IND RIBE besøgte Britta i august, fortalte hun om en længere periode med sygdom, men at en ny behandling så ud til at virke. Hun var i tvivl, om det så var tilstrækkeligt til at give energi til at være aktiv i køkkenet 330 dage om året – og med plads til en rejse på godt 20 dage. Sådan havde det nemlig set ud i adskillige år.
Britta Ehmsen var med til efterårets store salg af stegt ål, men herefter tog sygdommen over.

Det er aftalt, at restaurant Backhaus fortsætter med det koncept Britta har bygget op – og med tjener Lene Schmidt som ansvarlig ved en forventet genåbning i uge 3.