Den gamle bygning ligger i Grydergade med mondæn karnap

Tekst & Foto: Johnny Tauman
8. august 2020

Første kapitel af to

Når Britta Ehmsen i dag dribler med serveringsbakken mellem bordene på Restaurant Backhaus, så sker det ikke med samme styrke, som da hun spillede på kvindelandsholdet i fodbold i slutningen af 70´erne og begyndelsen af 80´erne.

Når Britta Ehmsen i dag dribler med serveringsbakken mellem bordene på Restaurant Backhaus, så sker det ikke med samme styrke, som da hun spillede på kvindelandsholdet i fodbold i slutningen af 70´erne og begyndelsen af 80´erne.

Udlært som slagter

Britta var bidt af en gal fodbold, og flyttede til Ribe i 1974 for at dyrke sin store passion med den runde læderkugle – og på spørgsmålet, hvad hun i grunden levede af, kommer det med et stort smil: – Jeg fik job i Kvickly – hvor jeg efter mange år blev udlært som slagter. Og netop erfaringen fra slagterfaget, har hun kunnet tage med ind sit arbejde som ejer af Restaurant Backhaus i Grydergade.

I 24 år har Britta Ehmsen drevet Restaurant Backhaus

24 år i Backhaus

– Tænk sig, jeg har arbejdet i Ribe i 46 år, lyder det Britta, som har haft Backhaus under sine vinger i 24 år. Da RYK IND RIBE besøgte den gamle ejendom, fik vi lov til at gå på opdagelse på 1. og 2. sal, hvor der dels er en sal til 40 (i Corona-opstilling) samt 7 værelser til udleje.

Overnatning er en mulighed

Britta er klar i spyttet, når hun snakker om værelserne: – Det er ikke noget, jeg bygger min forretningsmodel på – men er der folk på gennemrejse, så er de velkommen til at leje en overnatning under primitive forhold med bad og lokum på gangen. Værelserne var i grunden beregnet til tjenestefolk som pige- og karlekamre – og de stillede jo ikke krav om toilet på værelserne.
En overnatning inkl. morgenmad koster for et enkeltværelse 300,- og for et dobbeltværelse 600,-.
Et dobbeltværelse har bad og toilet, og derfor er prisen: 780,-

En omvej efter æggekage

Er der overnattende gæster, så sørger Britta på morgenvagten for et godt og solidt morgenmåltid. Når der drejer sig om drikkevarer og måltider, så går hun aldrig på kompromis – se blot det store udbud i restauranten. – Vi er kendt for vores æggekager, kommer det med et smil – og dertil historien om, at et københavnsk ægtepar kører forbi Ribe alene for æggekagen på deres vej til Skagen.

En meget smuk udsigt

(Fortsættelse følger søndag)