Project Description

Tekst og foto Hasse Jørgensen, lørdag den 6. marts

Det er lang tid siden – om nogen tid overhovedet – at der er set så mange brandbiler køre rundt i Ribes gader og specielt på Nørremarken, som denne lørdag formiddag.

Mens brandstationen var totalt tømt for køretøjer, kørte de til gengæld rundt i gaderne, og flere læsere henvendte sig til Ryk Ind Ribe for at høre, hvad der var på færde.

Det hele drejede sig om den første, større fælles brandøvelse, Sydvestjysk Brandvæsen gennemførte i Ribe. At kalde det en fællesøvelse er i øvrigt forkert. Det var nærmest som i TV’s Fællessang – hver for sig, øvelsen blev gennemført. For brandmændene var delt op i små hold, og alle Corona-restriktioner blev overholdt.

På tre destinationer rundt i byen blev der øvet praktiske opgaver som fremskaffelse af vand til slukning, frigørelse af personer i løst materiale som sand, korn og lignende, samt slukningen af ild i transportkøretøjer som fly, tog, skib og biler, herunder el-biler, der udgør en speciel fare på grund af den røg, batterierne udvikler, når de brænder.

Vil du læse mere om øvelsen kan du gå ind på Ribe B randmandsforenings hjemmeside ved at klikke her

Annonce