Tekst Hasse Jørgensen, tirsdag den 14. maj 2024

Hvad der i første omgang blev omfattet med nogen skepsis, viste sig at være virkelighed.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen skal som den eneste danske deltager være med i et energiseminar arrangeret af pave Frans i Vatikanstaten.

Jesper Frost Rasmussen er inviteret til seminaret sammen med repræsentanter bl.a. fra London, Paris og Rom samt guvernøren for Californien.

Jesper Frost Rasmussen rejser til Rom i morgen, onsdag, og torsdag holdes klimakonferencen, hvor fagfolk skal komme med indlæg om deres syn på situationen. Desuden skal repræsentanter for de steder, der er langt fremme i den grønne omstilling, fortælle om deres erfaringer, og det er her, Esbjerg kommer ind i billedet.

– Der er mange steder, hvor man taler om den grønne omstilling, mn vi har levet af den længe. Og det er da en anerkendelse at blive inviteret i så fint et selskab, siger Jesper Frost Rasmussen.

Det må give masser af input?

– Det gør det. Vi er her alle for at dele ud af vores erfaringer, siger Jesper Frost Rasmussen, der selv er præsident for WECP, World Energy Cities Partnership med medlemmer i hele den vestlige verden og asien.

Det forlyder, at du ikke rigtig troede på invitationen, da den kom?

– Jeg var til en konference i Houston i USA, da der kom en ung mand som sagde, at han arbejdede i Vatikanet, og at han ville høre, om jeg ville komme til konferencen i Vatikanstaten. Det ville jeg selvfølgelig, men jeg måtte lige se, om der nu også var hold i invitationen. Det var der. Den kom for tre uger siden, fortæller en smilende borgmester.

Han har tidligere været i Rom og Peterskirken men aldrig i Vatikanet eller endsige mødt paven, som der nu bliver lejlighed til ved en audiens.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Pave Frans

Pave Frans er kendt for sin interesse for klimaet. Han er af italiensk oprindelse men kom til paveembedet fra Argentina. Han blev valgt som pave i 2013 og er overhoved for den romerskkatolske kirke og Vatikanstaten.