Borgmester om ny bydel på støberigrunden: – Et fantastisk projekt

Hjem/Borgmester om ny bydel på støberigrunden: – Et fantastisk projekt

Annonce

Project Description

Tekst Hasse Jørgensen, foto Esbjerg Kommune og Hasse Jørgensen. Mandag den 12. august.

– Vi synes, det er et fantastisk projekt, så vi skyndte os at få det godkendt.

Sådan lyder den umiddelbare kommentar fra borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) efter økonomiudvalget har godkendt projekterne for den nye bydel, der skal etableres på jernstøberiets grund.

Borgmesteren føjer dog hurtigt til, at der egentlig er tale om to projekter, som byrådet skal godkende, og det sker i løbet af efteråret efter at det ene projekt, lokalplansforslaget, har været ude i offentlig høring i otte uger.

De to projekter deler sig nemlig i et lokalplansforslag og en ændring af kommuneplanen, mens det andet projekt går ud på en godkendelse af etablering af veje i området, som ejerne af grunden, Ribe Jern Ejendomme, skal stå for mens kommunen skal overtage drift og vedligehold af vejene, når de er etableret.

Jesper Frost Rasmussen gør opmærksom på, at der ligger nogle krav om, hvordan vejene skal etableres.

– Der bliver tale om en helt ny bydel i Ribe, og derfor skal vejene også håndteres, som de er blevet det i resten af Ribe.

Borgmesteren har i øvrigt kun ros til overs for projektet.

– Der var kun ros til overs for hele projektet hele vejen rundt i økonomiudvalget. Det har været en lang proces fra arkitektkonkurrencen blev udskrevet til en dommerkomite udpegede vinderne, og til vinderforslaget blev indarbejdet i lokalplanen. Vi mener, at vinderforslaget er blevet fint indpasset i lokalplansforslaget, så de tanker, der lå i vinderforslaget, er blevet indpasset i en spændende lokalplan, siger borgmesteren.

Selve lokalplanen og ændring af kommuneplanen kommer nu til behandling på næste byrådsmøde sammen med vejprojektet. Vejprojektet kan byrådet uden videre godkende uden det skal ud i offentlig høring. Forslag til lokalplan kommer i offentlig høring i otte uger, hvorefter byrådet i løbet af efteråret skal behandle forslaget endeligt.

– Når forslaget er vedtaget, kan projektet med den nye bydel endeligt sættes i gang, fortæller Jesper Frost Rasmussen.

Sådan kan det nye boligområde komme til at se ud

 

Annonce