Project Description

Tekst og foto: Annette Brøchner Lindgaard
Lørdag d. 18. marts 2023

Sent fredag eftermiddag var der liv i Termansens på en lidt anderledes måde. Normalt ser man et rutineret jazzpublikum sidde afslappet og henført nikkende, men denne gang var det anderledes og det var lige præcist meningen.

The Bookstore Sessions er en ny ide/koncept/format, som spillestedets indehaver Martin Schack har hyret fire unge musikere, alle studerende ved Musikkonservatoriet i Esbjerg, til at afprøve.

De fire, Nicklas Oksen, Alfred Storm, Esben Lyngsøe og Nicolai Aamann vil udfordre rammerne for spillestedet, så det, udover at være en anerkendt jazzscene, også fungerer som et kulturhus, der bevæger sig over i andre kulturgenrer med vægt på up-coming kunstnere. Det kan være foredrag, comedy og (tilføjer skribenten for egen regning) litteratur – oplæsninger og poetryslam m.m.

Esben Lyngsøe, Nicklas Oksen, Nicolai Aamund og Alfred Storm står bag Bookstore Session

Samtidig arbejdes der med liveoptagelser, der medvirker til at ophæve de fysiske begrænsninger og geografiske udfordringer og sikrer Termansens position som nationalt og internationale spillested. Der bygges bro mellem det lokale publikum, der er tilstede ved koncerterne i den mere end 400 år gamle boglade, og det store publikum, der lytter med uafhængigt af tid og sted.

Første Bookstore Session blev en del kortere end planlagt, da Tiger Oak måtte aflyse på grund af sygdom, men det gjorde faktisk slet ingen ting, for MartsMidnat dvs. sanger, guitarist og sangskriver Lærke fyldte scenen og rummet helt ud og gav publikum en kort, intens og meget fin oplevelse.

Som repræsentant for den jazzpublikumgeneration, der normalt føler sig godt hjemme på Termansens, var deres udsendte spændt på hvor anderledes den annoncerede Indierock ville være, men blev taget så fint i hånden af Lærkes smukke sange. The Magician, Solo og Not my friend og fire andre kan allerede findes på nettet og (snart) også sammen med optagelsen fra aftenens session.

Så velkommen til et rigtig fint tiltag, der åbner og udvider Termansens gamle boglade på endnu flere måder. Ikke bare MartsMidnat får her mine allerbedste anbefalinger, men også det nye ”koncept”, der stille og roligt giver den nysgerrige ”kulturforbruger” en uventet og nærværende fredagsfyraftensoplevelse.

Hold selv øje med Bookstore Sessions kommende aktiviteter her https://www.facebook.com/Termansens

MartsMidnat på Termansens

Annonce