Project Description

Tekst og arkivfoto Hasse Jørgensen, mandag den 18. oktober

Er der almene boliger nok i Ribe? Hvordan kommer der gang i byggeriet af almene boliger på Jernstøberigrunden? Og hvor skal Ribes seniorer bo, når de vil flytte i mindre?

Det er nogle af de spørgsmål, der skal diskuteres, når Ribe Boligforening inviterer til valgmøde tirsdag den 26. oktober kl. 19-21.

– Vi ser frem til en god og livlig debat, hvor den almene boligpolitik i Ribe er i fokus, siger den nyvalgte formand for Ribe Boligforening Nina Christensen.

Valgmødet er åbent for alle interesserede og panelet består af byrådskandidater fra Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Konservative, SF og Enhedslisten. Journalist Hans Jørgensen, lokalt kendt som Hasse, vil svinge taktstokken som ordstyrer.

Hvor skal seniorerne bo?

For Ribe Boligforening er det alfa og omega at få sat fokus på behovet for egnede boliger til den voksende andel af seniorer i Ribe.

– Befolkningsprognosen for Ribe by og omegn fremskriver en stigning i antallet af seniorer og ældre inden for de kommende år. Og på vores aktive venteliste i boligforeningen er der rigtig mange seniorer, der ønsker at flytte i en mindre bolig og fortsat kunne blive i Ribe, siger Nina Christensen.

Ribe Boligforening har 1122 almene lejeboliger og 570 aktive boligsøgende på ventelisten, og ifølge formand Nina Christensen viser tallene med al tydelighed behovet for almene lejeboliger.

– Jeg glæder mig til at høre hvordan byrådskandidaterne vil imødekomme borgernes boligbehov og boligønsker, både når det gælder specifikt seniorboliger og familieboliger generelt, siger hun.

Klar til byggeri på jernstøberigrunden

Et andet emne, der vil blive diskuteret til valgmødet, er fremtiden for byggeriet af almene boliger på den gamle Jernstøberigrund i Ribe indre by. Tilbage i 2019 indgik Ribe Boligforening en forkøbsaftale med Ribe Jern Ejendomme A/S på 11.000 m2 af grunden, hvor Esbjerg Kommune har godkendt 60 boliger og senere yderligere 60 boliger.

– I Ribe Boligforening er vi klar til at gå i gang med at bygge, så ligesom mange borgere i Ribe er vi spændte på at høre kandidaternes holdninger til igangsættelsen af et kommende byggeri på Jernstøberigrunden, siger Nina Christensen.

Blandt andre emner vil det også blive diskuteret, hvordan der sikres et bredt og frugtbart samarbejde med såvel politikere som embedsmænd i Esbjerg Kommune.

Annonce