Besøgende strømmer til Vadehavscentret, der nu også tilbyder sælture

Hjem/Artikler, Nyheder/Besøgende strømmer til Vadehavscentret, der nu også tilbyder sælture

Annonce

Project Description

Tekst & Foto Johnny Tauman     Dronefoto: Ove Detlevsen
10. juli 2019

Parkeringspladsen er fuld af biler – de kommer fra mange, mange forskellige lande. RYK IND RIBE er taget til Vadehavscentret for at tage ”temperaturen” på antal besøgende, nu hvor skolerne er gået på ferie – og de mange lejrskoler ikke længere er en del af dagligdagen.

Den enorm flotte bygning, hvortil arkitekter valfarter til fra hele verden

Souschef Susanne Andersen fortæller: ”Vores sæson er nu gået fra en travl lejrskolesæson til, at det nu er turisterne der gør sit indtog, og det er altid med is i maven, om folk nu kan finde ud til os, men det er gået forrygende”.

Ikke vejrafhængig

Vadehavscentret har haft besøg af mange glade danske turister og 18 forskellige nationaliteter i den første uge af skolernes sommerferie. ”Vi har rigtig mange aktiviteter hen over hele sommeren – ude som inde – og vore dygtige guider gør det gerne på både dansk, tysk og engelsk,” siger en tilfreds souschef, der samtidig gør opmærksom på, at Vadehavscentret ikke er særlig vejrafhængig, da aktiviteterne foregår både ude og inde.

Arrangerer sælture

Susanne oplyser, at centret i år laver sælture til Koresand sammen med Mandø Kro og Traktorbusser og supplerer aktivitetslisten med følgende: ”Vi har 3-4 daglige aktiviteter ude som inde i form af vandreture, Sea-explorer, rejesafari, og i vores “himmelrum” laver vi denne sommer aktiviteter omkring FN’s Verdensmål, som gæsterne er meget begejstrede for”.

Lokal optagelse fra Kulturrummet

Der er gode parkeringsforhold til de mange danske og udenlandske gæster – i horisonten anes Vadehavdet

Efter åbningen af en ny cafe, kan Vadehavscentret mærke, at folk bliver i rigtig mange, mange timer.

2 uger med sommerlejr

”I de næste 2 uger laver vi sommerlejr i samarbejde med 4 lokalafdelinger af Red Barnet, hvor vi “donerer” gratis naturvejledning” slutter souschef Susanne Andersen første del af artikelserien om Vadehavscentret – anden del følger torsdag.

Annonce