Tekst, Foto & Collager: Johnny Tauman
18. november 2023

– Julestjernerne er flottere end nogensinde, fortæller Aksel og Jan, da RYK IND RIBE er på besøg i Beskæftigelsen Gartneriet på Pile Allé for at få en snak om arbejdspladsen og de to lørdage med julemarked.

Ansatte og borgere er kollegaer

Pædagogisk koordinator Jette Kirkegaard, der kommer fra en ejendom i Arrild, fortæller, at det er en fed arbejdsplads, hvor ansatte og borgerne i tilbuddet betragter hinanden som kollegaer.

– Jeg vil gerne fotograferes henne i drivhuset, fortæller den 41 årige borger Maria Vinter Christiansen, men ikke alene. Jeg vil gerne have min kollega Jette med på billedet.

Håber på mange besøgende

– Vi er meget spændte på, om Ribes borgere og andre interesserede vil kigge forbi, når vi åbner for et velassorteret julemarked lørdag d. 25. november og lørdag d. 2. december, lyder det næsten i kor fra Jette Kirkegaard og Henrik Clausen, der er leder af Beskæftigelsen Gartneriet. – Vi har åbent fra kl. 10-17 begge dage, og der vil være mange på arbejde både i butikken og udearealerne.

Hjælp til transport

Når det er skrevet, så er Gartneriets julestjerner og andre tilbud som dekorationer, kalenderlys og pyntegran mm. til salg. Skulle du have brug for at få hjælpe til at transportere varerne ud til din bil, der denne dag skal parkere ganske kort fra Gartneriet, så er der flere trækvogne med ”chauffør” klar til at hjælpe.

Kim har lige bevæget sig ned i drivhuset

Men først skal du lige forbi kassen, som Kim normalt styrer med sikker hånd. – Det har jeg gjort i mange år, fortæller han til RYK IND RIBE.

Vægter ligeværd højt

Beskæftigelsen Gartneriet har et lavt sygefravær! Borgerne nyder at komme og får rigtig meget ud af at være i sociale samspil med andre. – Vi har fokus på at skabe trivsel for alle vore borgere – og det sker ved specifikt at vægte ligeværd højt, fortæller Jette.

Leder Henrik Clausen nyder sit arbejde

Alle bestod kursus

Og så er borgerne bare engagerede, når de deltager i kursusforløb. Sidst har der været et kursus kaldet ”Varmt arbejde”. – Her skulle 21 kursister lære at håndtere en gasbrænder både i teori og praksis – alle bestod prøven – mange endda uden fejl, fortæller en stolt Henrik Clausen.

Kompenserer med markeder

– Gartneriet er til dagligt åbent for alle interesserede – mandag til torsdag fra 10-15 og fredag fra 10-14.30. Men pga. besparelser har vi måttet lukke om lørdagen – det prøver vi at kompensere for ved de to lørdage med julemarked, siger Henrik Clausen i sin afsluttende kommentar.