Bådmotor tiltrak sig opmærksomhed mellem skinnende biler

Hjem/Bådmotor tiltrak sig opmærksomhed mellem skinnende biler

Annonce

Project Description

Tekst og foto Hasse Jørgensen, tirsdag den 16. juli

Det pludseligt opståede gode sommervejr trak tirsdag ikke alene masser af veteranbiler og andre flotte køretøjer til Hovedengen, men det gode vejr betød også, at der kom rigtig mange mennesker for at beundre det skinnende lak.
Der var trængsel mellem de udstillede biler, der rummede både små europæiske biler side om side med store amerikanere. Og der blev snakket meget om modeller, årgang, motorvolumen og hvad nu ellers bilentusiaster kan finde på at tale om.
En af de udstillede ting, der trak stor opmærksomhed, var en gammel bådmotor fra 1950, der oprindeligt ydede en effekt på 16 HK og med 7000 CCM. Motoren blev senere opgraderet til 21 HK. Den blev bygget til en 25 tons fiskekutter, og at dømme efter lyden gik den fortsat upåklageligt, da den stående på en trailer blev startet.
Selv om lyden fra motoren minder meget om den velkendte lyd af kutternes petroleumsmotorer, skal tirsdagens udstillede maskine “fodres” med diesel for at arbejde.

At motorcykelfolket også interesserer sig for biler kunne tydeligt ses af det store antal parkerede motorcykler på p-pladsen ved Hovedengen. Her var der også mange flotte maskiner om end langt de fleste var af væsentligt nyere dato end bilerne på Hovedengen.
Biltræffet på Hovedengen i Ribe fortsætter de kommende tirsdage sommeren igennem.

 

 

Annonce