Project Description

Tekst og fotos Hasse Jørgensen, mandag den 22.maj 2023

Flot og spændende i sin usædvanlige arkitektur ser den ud, den nye bygning, der i løbet af et års tid har rejst sig på hjørnet af Bohrsvej og Industrivej, og hvor i dag Americhem Controlled Polymers er rykket ind.

(Artiklen fortsætter under billeder)

Den spændende bygning

Og inden døre er bygningen ikke mindre spændende.

Her rummer huset dels en helt ny produktionsafdeling, og dels rummer huset en ny administrationsafdeling, der fremover også rummer Americhems europæiske hovedkontor, der hidtil har haft til huse i England.

Det nye produktionslokale er indrettet i et meget stort rum, der går gennem alle bygningens tre etager. Der er det specielle ved rummet, at det er helt rent. Det sikres bl.a. ved, at der er overtryk i rummet, så når dørene går op, kan der ikke blæse tilfældigt skidt ind. Desuden er der ved ind- og udgange klæbende måtter, som personale og andre ikke kan undgå at træde på, og dermed bindes eventuelt snavs under skosålerne til måtterne og slæbes ikke videre.

I det nye produktionslokale bliver der fire produktlinjer, der primært skal producere materialer til slanger og rør for medicinalindustrien til indoperation i den menneskelige krop. Ved siden af produktionsrummet findes der et højteknologisk laboratorie, hvor produktionen hele tiden kontrolleres.

Kan følge produktionen fra kantinen

En anden finesse er, at i den tilstødende, lyse kantine, er der store vinduer ind til produktionshallen, så de operatører, der betjener maskineriet, populært sagt kan sidde med deres frokost og holde øje med, at produktionen fortsat kører, som den skal.

Og det lyse og venlige er kendetegnende for bygningen – også i administrationsafdelingen, hvor der ud over nogle enkeltmandskontorer også er fælleskontorer for medarbejdere. Her er der imidlertid sørget for stillekontorer, hvor medarbejdere, der har brug for ro til arbejdet, kan trække sig tilbage.

Og at der i det hele taget tænkes meget på medarbejderne, angiver en skærm ved indgangen. Her vises, hvilke medarbejdere, der har fødselsdag i nær fremtid, og hvornår det er.

Beskæftiger 80 medarbejdere

Teknik- og produktdirektør Rikke Maj Ager fortæller, at virksomheden i dag beskæftiger omkring 80 medarbejdere. I produktionen arbejdes der i treholds skift fra mandag til fredag, mens der ikke produceres i weekenden.

– Vi lukker ned fredag middag og starter igen mandag morgen, men der er plads til udvidelse, så vi kan tage weekenderne i brug, når det bliver aktuelt, fortæller Rikke Maj Ager.

Den nye bygning blev officielt taget i brug mandag, da borgmester Jesper Frost Rasmussen og CEO, John Richard, Americhem USA, klippede den røde snor i den nye produktionshal.

Artiklen fortsætter under billeder)

På talerstolen fra venstre Rikke Maj Ager, Jesper Frost Rasmussen og John Richards.

Hårdt arbejde og dedikation

Borgmesteren nævnte i sin tale, at denne ekspansion skyldes hårdt arbejde og dedikation hos alle involverede i processen.

– Jeg ved, at de nye faciliteter repræsenterer en signifikant investering i hovedkvarteret her i Ribe, og fra et kommunalt synspunkt er det en fornøjelse at byde den slags investeringer velkomne, sagde borgmesteren bl.a., ligesom han glædede sig over, at lokale kræfter har været med i byggeriet.

Borgmesteren sagde videre: – Der er ofte en tendens til i Ribe at fokusere på turistindustrien, og det betyder til tider, at andre virksomheder ikke får så stor opmærksomhed i den brede befolkning. Det er en skam, da vi har mange gode og veldrevne firmaer. De vil aldrig miste den kommunale opmærksomhed.

CEO John Richards, USA, glædede sig over samarbejdet mellem Ribe og USA og nævnte bl.a., at det Americhem er i gang med er vejen frem for USA.

Rikke Maj Ager bød velkommen og takkede alle implicerede parter og ikke mindst medarbejderne for deres indsats.

Fakta

Controlled Polymers blev i 2000 startet af Anders Flensburg. I 2020 købte Americhem Inc. Virksomheden i Ribe. Den nye bygning er på 1400 kvadratmeter fordelt på 700 kvadratmeter produktionsareal og 700 kvadratmeter administration. Tidligere direktør Mogens Larsen og Americhems vicepræsident og Europæiske direktør Barto de Plessis, der bor i Holland men arbejder fire dage om ugen i Ribe, deltog også i den officielle indvielse. Produktionen i Ribe sælges globalt. Byggeriet er tegnet af Tekt Arkitekterne.

Øverst t.v. ses kantinen med vinduer ind til produktionshallen, til højre den nye hal. Under det til venstre administrationen og nederst til højre en af de højteknologiske maskiner.

 

Annonce