Tekst og foto Hasse Jørgensen, torsdag den 19. september

Antallet af anmeldte overtrædelser af straffeloven er faldet markant i Syd- og Sønderjyllands politikreds og herunder også i Ribe. Og tallet er fortsat dalende.

Det oplyste vicepolitiinspektør Lars Bjerregaard, da han fortalte om politireformen og politiets organisation bl.a. i Ribe.

Ved overtrædelser af straffeloven forstås f.eks. vold, voldtægt, blufærdighedskrænkelse, indbrud, tyveri, hærværk og lignende.

Lars Bjerregaard konstaterede også, at der findes narkotika i Ribe, ligesom det er tilfældet alle andre steder i politikredsen.

– Men der findes ikke mere i Ribe end andre steder, måske endda lidt mindre, slog vicepolitiinspektøren fast.

Han tog udgangspunkt i politikredsreformen og påpegede, at den var nødvendig ikke mindst på grund af truslen om terror og så en ændring i kriminalitetsbilledet generelt, ligesom flygtningesituationen og andre ting, havde indflydelse.

Økonomisk kriminalitet og it-kriminalitet er steget meget kraftigt, og det er svære sager at efterforske og opklare, fordi bagmændene ofte sidder i udlandet.

Las Bjerregaard var af den opfattelse, at politikredsreformen har givet et bedre og mere professionelt politi, og om det lokale oplyste han, at Ribe nu har en patrulje, der er 100 procents dedikeret til lokalområdet.

– Patruljen kører godt nok ud fra Esbjerg, men dens eneste opgave er at køre rundt i Ribe-området, og den har ikke en masse sekundære opgaver, fastslog Lars Bjerregaard.

Desuden er der fem betjente tilknyttet stationen i Ribe, hvoraf de to normalt er i Bramming.

– Vi hører faktisk kun positive meldinger fra Ribe om politiets virke, og vi roses bl.a. for at der er mere synligt politi på gaderne, og det er der. Kollegerne i Ribe har biler, men de kører ikke så meget mere. De går mere, fastslog Lars Bjerregaard, der også glædede sig over et godt samarbejde med medarbejderne i SSP, lokalrådet og handelsstandsforeningen.

Indlægget medførte en debat om unges drukvaner og det, art de tager fra Ribe til Varde og Vejen for at more sig.

Årsagen er, at i Esbjerg Kommune må unge under 18 år ikke opholde sig på restaurationer efter midnat.

– Det er politiets klare opfattelse, at sådan skal det være, men der er masser af politik i sagen, og desværre er Varde og Vejen kommuner faldet fra den ordning, sagde Lars Bjerregaard.