Project Description

Tekst & Foto: Johnny Tauman
12. januar 2022

– Vi forventer at kunne begynde med tilbagelægning af granit fortovet fra Ydermøllen allerede torsdag, fortæller brolægger Per Jensen fra Esbjerg Kommune. Han fortæller til RYK IND RIBE, at kommunen har tre brolæggere til rådighed for arbejdet: – Den ene skal tage granitfliserne op, mens de to andre skal sørge for at genopbygge strækningen.

Norlys har hyret Svane Entreprise til selve gravearbejdet og nedlægningen af kabler. – Vi håber på at kunne nå 100 meter om dagen, såfremt vejret er med os, lød beskeden onsdag ved 14 tiden, hvor dagens mål allerede var nået.

Indbrud i container

Alle granitfliser er kørt over på parkeringspladsen ved Ribehallen, hvor der også er en container med begrænset udbud af værktøj, – Men alligevel har vi allerede haft indbrud, hvor vi mistede en vinkelsliber, lyder det fra brolæggeren, der ikke gider disse tyverier: – Derfor sætter jeg simpelthen frem over en palle granitfliser foran lågen.

Norlys har lavet tidsplanen

Kommunikationspartner Linn Friberg Frederiksen, Norlys fortæller, at tidsplanen for alle opgaver er lavet af Norlys: – Vi har ønsket at genere beboere og handlende mindst muligt, og derfor har vi lavet en stram tidsplan, så vi er i området kortest tid muligt

Pause i industriferien

Hun fortæller videre, at hele den gamle bydel skal have fiberkabler lagt i jorden – og at Norlys løbende vil søge tilladelser. – Vi har planlagt en pause i industriferien, hvor byen jo er mest fyldt med turister, siger Linn Friberg Frederiksen, hvilket helt sikkert vil glæde de lokale. Skibbroen, hvor der er torvedage om onsdagen, forventes at være færdig i perioden 7. februar til 18. marts – afhængig af vejret.

Tilslutninger til alle boliger

Norlys har aftalt med Esbjerg Kommune, at fibernettet placeres i den ene side, hvis det er muligt. – Vi skyder ikke igennem til den modsatte side, men graver i stedet, da det er mere skånsomt, forklarer Linn Friberg Frederiksen og tilføjer: – Der laves tilslutninger til alle boligerne, så alle kan få glæde af opgraderingen til fiber, når de ønsker det.

Lastvognen kører i pendulfart med materialer, som skal genbruges

Annonce