Tekst: Johnny Tauman    Foto: Børre Nyborg
1. marts 2023

Første artikel af to – anden artikel kommer i Søndagskrydderen

– Allerede efter Grundkurset vil du mærke, at tankemylderet er stilnet af – du vil opleve mere ro og dit selvværd har fået et løft. Det og meget mere vil du mærke ved at træne hele hjernen på en ny måde, fortæller instruktør i DB-System® Jeanette Bredsten til RYK IND RIBE.

I weekenden 11.-12. marts er det muligt at deltage i det videnskabelige dokumenterede Grundkurset med alle brikker fra DB-System®, der gør, at også du kan hente frem mere af dit potentiale. – Når vi forstår, hvordan vi fungerer som mennesker, kan vi ibrugtage helt andre ressourcer end vi tidligere har brugt, og få det bedste ud af livet.

Glæder sig til at komme til Ribe

– Jeg har gennemført mange kursusforløb i og omkring hovedstaden, lyder det fra Jeanette Bredsten, der glæder sig til at komme til Ribe. – Mange har faktisk spurgt, hvorfor vores kursus ikke foregår i Esbjerg, men det er der en helt simpel årsag til, smiler instruktøren, der taler klingende dansk, men ikke kan skule sin norske opvækst. Det skyldes en tilbagemelding fra Bolette, der er bosiddende i Norge. Hun er dansk og har familie og venner i Ribe.

»Jeg forandret mig og alt blev så meget bedre.«

Bolette skriver, at hun ”ramte muren brutalt i 2016 – alt føltes som stress og livskvaliteten var forsvundet. To veninder sørgede for at Bolette kom på kursus i DB-System. – Jeg var utrolig skeptisk til, hvad dette var. Havde jo prøvet alt, som ikke hjalp., men allerede lørdag aften begyndte der at ske ting. Blev i bedre humør, og søndag følte jeg mig som en ny person.
Bolette slutter sin evaluering således: –
Der er ro i mit hoved. Tidligere var det fyldt med tanker som snoede sig sammen. Frem og tilbage. Ud og ind. Aldrig muligt at få fred.
Har fået et nyt liv.

Kursus over to dage

Kursusprisen er 4700,- inkl. moms – og dækker de to dage fra kl. 10.00-19.00 på Danhostel, Ribe. – Der er mulighed for at opnå 20 % rabat for familier, studerende (fuldtidsstuderende), pensionister og førtidspensionister, forklarer Jeanette – og skitserer her kort, hvad indholdet består af: en kombination af meditation, afspænding, mental træning, bevidsthedstræning, og kognitive teknikker, der samtidigt er værktøj for egen udvikling, med enkle og effektive teknikker til at håndtere de ting, vi møder i livet.

”Kan man virkelig som stressramt magte at være på kursus i to dage – og i så mange timer?” – det måtte RYK IND RIBEs skribent lige have på plads. – Det er vigtigt for mig at sige, at mine kurser ikke handler om sjove præsentationer med masser af PowerPoint-dias eller Prezi-forstyrrelser, hvor der hele tiden kommer beskeder og tegninger ind fra højre og venstre roterende 360 grader. Jeg benytter faktisk kun en flipover, en god tusch og ”pædagogtyggegummi” til at hænge plakaterne op på væggene med, svarer Jeanette Bredsten. Hun slår samtidig fast, at deltagerne ikke skal præstere under kursusforløbet, men blot være til stede i og under den mentale træning.

Instruktør siden 2017

På nogle kursusforløb er der fem deltagere – på andre kan der være ni eller helt op til tyve. Jeanette Bredsten bor i dag i Hillerød, hvorfra hun driver kursusvirksomhed med det norske DB-System. Efter en opvækst i Norge skulle hun som mange andre ud og opleve verden – og i England blev det til en bachelor i kommunikation, som senere blev suppleret med en kandidatuddannelse i USA.

Grundlægger Deborah Borgen (th) ses her med kursusinstruktør Jeanette Bredsten

– Det var min mor, der opfordrede mig til at tage på kursus hos Unique Mind ESP, som hun selv havde fået rigtig meget ud af. – Derfor var jeg med i 2011 – og nød her ikke at skulle sige noget på to kursusdage, men i stedet mærke den mentale træning. – Jeg blev uddannet til instruktør i Norge og gennemførte mit første kursus i 2017, lyder det fra en smilende Jeanette, der lod kærligheden bestemme, hvor hun skulle slå sig ned. Det blev også til en ansættelsesperiode med kommunikation i Hovedstadens Beredskab.

Et godt tips

DB-System består af seks brikker, som alle vil blive præsenteret på kursusforløbet.

Et godt tips til hverdagen – Lav dig et mentalt fristed.

Jeanette Bredsten beskriver den lille øvelse således:
Det vi har hovedet, vil påvirke alt vi gør og oplever. Derfor er det smart at lave sig et mentalt fristed, som du kan bruge, når tankerne farer omkring og du ikke får stoppet tankestøjet.
Luk øjnene, og tag et par dybe vejrtrækninger.
Tænk dig, at du nu skal lave et rum, der bare er dit eget.
Det kan være hvor som helst, og du er fri til at lave det præcis, som du ønsker; det skal være.
Sørg for at fylde dette rum med gode ting og gode følelser, så det er et godt sted at være.
Når du er færdig, åbner du øjnene og tager den gode følelse med dig videre i din dag.

Denne følelse og dette rum kan du tænke på, når du er i situationer, hvor du bliver usikker eller stresset, eller når tankemylderet kører derudad.

Tilmelding til kurset

– Jeg vil meget gerne, at interesserede melder sig på kurset senest torsdag d. 9. marts, da jeg så kan nå at printe diplomer, forklarer Jeanette Bredsten, der også har oplevet, at nogle deltagere først dukker op på selve kursusdagen.
Tilmelding sker ved at anvende linket:   www.uniquemindesp.dk