Tekst og fotos Hasse Jørgensen, torsdag den 5. september
Restauration Kammerslusen får nyt liv.
Ægteparret Tinne Rieck og Niels Toft, der i dag driver henholdsvis Hotel Ribe og Stenbohus, overtager fra den 24. september Kammerslusen i forpagtning.
Det er entreprenør Michael Nørgaard, der ejer bygningerne, der sidst har været forpagtet af Rene’s Køkken ved Rene Aggersbjerg Nikolajsen.
Tinne Riecks og Niels Tofts overtagelse af Kammerslusen betyder, at det igen bliver muligt at holde alle former for fester, kurser, konferencer og lignende i de unikt beliggende bygninger midt i Naturpark Vadehavet lige bag ved digerne.
Allerede nu lægges der ud med ålespisning den 28. september og den 5. oktober med seneste tilmelding henholdsvis den 23. september og den 30. september til en pris af 269 kroner.
I første omgang vil ægteparret Rieck og Toft satse på udlejningen af de seks værelser og to suiter på første sal, men når sæsonen kommer, er det også meningen, at der skal være en åben frokost restauration, og hvis behovet viser sig at være til stede, kan det også komme på tale at lave aftenrestauration.
De seks værelser og to suiter på første sal har hidtil været udlejet gennem et bureau som ferieboliger, men Tinne Rieck og Niels Toft vil satse på at leje værelserne ud som hotelværelser, som de allerede har erfaring med fra Hotel Ribe, hvor belægningsprocenten er særdeles tilfredsstillende.
– Vi tror, der er mange, der gerne vil bo på Kammerslusen, hvor folk kan bo lige midt i den fantastiske natur, hvor de kan se sort sol lige udenfor døren. Vi vil også lave en række arrangementer som ålespisning, veteranbiltræf og lignende, siger Niels Toft.
Kammerslusen har gennem årene været et velrenommeret spisested med mange traditioner, og det gode ry vil Tinne Rieck og Niels Toft prøve at genskabe.
– Det er et helt unikt sted. Med hensyn til værelserne og suiterne vil vi leje dem ud enkeltvis, men de kan selvfølgelig også lejes samlet, og når vi til sæsonen åbner frokostrestaurationen, bliver det mod god, borgerlig mad som eksempelvis stjerneskud, pariserbrød, smørrebrød og lignende, fortæller det nye værtspar, der fortsætter:
– Vi har den fordel, at vi ikke skal have et fast personale på. Vi vil selvfølgelig selv være på Kammerslusen, når der er arrangementer, og vi har nogle meget dygtige medhjælpere, som vi kan trække på til store arrangementer.
– Kommer i ikke til at konkurrere med jer selv på Hotel Ribe?
– Nej, det er forskellige kundegrupper, de to steder henvender sig til. De, der vil blive i byen, ringer ikke til Kammerslusen, og på Kammerslusen kan vi have arrangementer fra 20 til 150 personer, og med de lokaler, der er her, har langt flere muligheder end på hotellet.
– Men døgnet har kun 24 timer?
– De store arrangementer kender vi jo i god tid i forvejen, så det er ikke noget problem. Til daglig møder Niels først klokken 12 på Stenbohus, og han kan således bruge formiddagen på Kammerslusen, og jeg kan også få en afløser på Hotel Ribe, så jeg kan tage til Kammerslusen om nødvendigt, siger Tinne Rieck.
At det blev parret Rieck og Toft der overtager Kammerslusen stod ikke skrevet nogen steder, da Rene’s Køkken gik konkurs.
– Da jeg læste om det, ringede jeg til Michael (Nørgaard. Red) og spurgte, hvad der skulle ske.
– Han svarede, at der allerede var flere interesserede, men at han havde holdt den tilbage, fordi han vidste, jeg ville ringe. Men havde nogen for et år siden sagt, at vi skulle overtage Kammerslusen, havde jeg troet, de var tossede, lyder det med et stort grin fra Niels Toft.
Hans familie er i øvrigt knyttet stærkt til stedet. Niels Tofts oldefar var slusemester, og hans mor kom meget som barn på ferie hos bedsteforældrene i sluseboligen.
– Så nu laver vi en ane væg på Kammerslusen, hvor der i øvrigt ikke skal ske nogen egentlige ændringer i bygningerne ud over, at der skal skabes noget hygge. Men lokalerne er meget fine i sig selv, siger Nels Toft.
Kammerslusen har allerede fået nyt telefonnummer, 92-443-443 samt mailadresse: kammerslusen@kammerslusen.dk
‘