Project Description

Tekst og fotos Hasse Jørgensen, mandag den 20. juni 2022

Næsten symbolsk brød solen gennem skyerne og den blå himmel kom frem, da de første af årets studenter sprang ud på Ribe Katedralskole og sædvanen tro sammen med rektor Kristian Bennike hejste det store flag på skolens flagstang.

Og alt mens faget gled til tops, lød der jubelråb fra de omkringliggende bygninger, hvor flere og flere unge blev færdige med deres eksamen og klar til at få huerne på hovedet. Og sådan vil det gå de næste par dage indtil translokationen på fredag og den traditionelle køretur rundt om domkirken og dansen på Sct. Catharinæ Torv finder sted. I alt sender katedralskolen 230 studenter ud i livet.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Helene Odsgaard Jensen har fremtidsplanerne klare.

En af dem er Helene Odsgaard Jensen, der har fuldt styr på, hvad den nærmeste fremtid skal bringe.

– Nu skal jeg ud og arbejde, og så tager jeg på en tre måneders rejse med en god veninde. Vi tager til Thailand, Australien og Fiji.

Så der er sparet penge sammen?

– Det er der, og det skal der også det næste halve år.

Så det bliver lige et sabbatår?

–  Nok nærmere to.

Og hvad så?

– Så har jeg planer om at læse til jordemoder

Så kan jeg regne ud, at du har et godt gennemsnit.

– Det har jeg, lyder det med et stort smil fra Helene, der glæder sig over, at eksamen er overstået.

– Jeg er så lettet. Det kan slet ikke beskrives. Det har fyldt så meget i hovedet. Nu er vi der, og det er skønt, siger den nybagte student.

Sebastian Bøgelund Willadsen 2n EUX merkantil, Jane Poulsen Hunderup 3k HHX, Helene Odsgaard Jensen 3y STX, Andrea Maria Dahl Olesen 3s STX, Josefine Bækgaard Jensen 3m HHX, Karen Bee Sørensen 3r STX, Kunuk Lukas Brændshøj Søgaard 3l HHX og Gvidas Rimkus 3m HHX hejste flaget sammen med rektor Kristian Bennike.

Annonce