Project Description

Tekst & Foto Johnny Tauman
2. juni 2020

Mange har hen over foråret undret sig over det blå tag på Kongeådal Sportsforenings nye medborgerhus: ÅHUSET Og nogle har tænkt: ”Hvad sker der lige – er det frivillige arbejde gået helt i stå i forbindelse med Corona-krisen.

Optagelse fra ultimo april, da det blå tag mødte forbipasserende. Det gamle klubhus ligger stadig på området.

Listedækket tagpap

Men så lige pludselig en dag, er det sket noget. Der er monteret listedækket tagpap – og arbejdet er kommet et væsentligt skridt videre. Som billederne viser, så mangler man at få bygget de fire hjørner, som skal udføres i mursten – mens det store udhæng skal gøres færdig.

Kun få opgaver mangler udvendigt på Åhuset.

Tidsplanen er klar

Henning Jakobsen fortæller til RYK IND RIBE: – Vi har haft det lidt svært ved at skaffe de nødvendige frivillige arbejdstimer her under corona situationen, men nu går det fint fremad. Han forklarer, at hjørnerne bliver muret op, når murerfirmaet får tid inden længe. – Vi skal stille et par folk til rådighed i ca. 1 uge. De skal agere murerarbejdsmænd.

Køkken sidst i juni

Indvendigt er man nået rigtig langt. Der kommer køkkenelementer i uge 27 og de vil umiddelbart derefter blive sat op. Hvidevarer er under forhandling.
Og så er der Arkivet – her er man klar til at modtage nye reoler med mere – og den 18.juni bliver der lagt fibernet ind.
– Når vi er færdige indvendigt, bliver hele huset malet igen, da det ikke kunnet undgås at lave lidt ridser og pletter under arbejdsprocesserne, fortæller Henning Jakobsen.

Beplantning, belysning etc

Fra  midt i juli, kan der tages fat på beplantningen:  – Det er ved at blive planlagt og økonomien desangående er lovet af en lokal forening. Henning supplerer med, at der er søgt fonde om tilskud til udendørs belysning – flisebelægning – borde/stole. Så der nok at se til.

Sidegevinst glippede

Egentlig havde Henning en idé om at tjene penge ved at rive det gamle klubhus ned. Men det kan ikke lade sig gøre. – Årsagen er, at klubhuset er en kommunal bygning / ejendom, som skal fjernes iht. de kommunale regler og procedurer, siger Henning sin sidste kommentar i denne omgang. RYK IND RIBE har aftalt at følge op på artiklen ved et besøg på onsdag.

Esbjerg Kommune skal fjerne det gamle klubhus (arkivfoto)

Annonce