Tekst & Foto: Johnny Tauman
31. juli 2021

Den største del af 9100 besøgende på Ribe Dyrskue søgte målrettet hen mod det overvældende antal dyr, som havde en af de bedste placeringer på Hovedengen. Der var rekord i antallet af dyr – hele 466 tilmeldte dyr, hvoraf knap 400 var til bedømmelse fordelt på over 60 racer. Også blandt de øvrige udstillere på pladsen var opbakningen til årets dyrskue massiv.

Dyrene blev pudset og plejet

– Mor, se den store ko tisser, lød det fra en mindre dreng, da han sammen med familien gik bag køerne for at se de mange forskellige yvere. Inden dyrene skulle til præsentation og bedømmelse blev de pudset og plejet på fornemste vis – og var der lidt snavs, blev det vasket af.

Ko ville have et bad

Tidligt fredag morgen, da dyrene var på vej til standpladserne, var der en ko, som ville gøre lidt ekstra ud af det med et rigtigt bad, så den tog sig en tur i åen. Det skete heldigvis uden den store dramatik.

Hård konkurrence om ærespræmier

Vilkårene for ærespræmie konkurrencer for kvæg med udpegning af de bedste dyr samt udlevering af ærespræmiebeviser blev vanskeligt gjort, da vandmasser fra Tved Å var trængt ind over pladsen og reduceret den store ring betragteligt. Samme skæbne overgik konkurrencen for kødkvæg samt Interbreedkonkurrencen. Her finder man den bedste ko og den bedste tyr på tværs af racer.

Gæsterne fik oplevelser

– Humøret var højt på pladsen, hvor naturens luner spillede os et puds, fortæller tovholder Jens Christiansen, der havde snakket med en deltager, som kunne huske 40-50 år tilbage. Han havde aldrig oplevet en sommeroversvømmelse skabt af massive og voldsomme regnmængder, samt en lukket sluse grundet hård vestenvind.