Project Description

Tekst og foto Hasse Jørgensen, lørdag den 14. maj 2022

Hvad giver man manden, der har alt?

En bridgeturnering mod elitespillere fra hele Danmark, der både kan skrive verdensmester og danmarksmester på CV’et, lyder svaret.

Det var den gave, Peder Vestergaard, Ribe, fik, da han blev 80 år i april. Og de glade givere var døtrene Dorthe og Linda med familier.

Peder Vestergaard er en dygtig og meget interesseret bridgespiller i Ribe Bridgeklub, og da de to piger overvejede, hvordan de skulle hylde deres far på 80 års dagen, opstod ideen pludseligt. Hvad med at lave en bridgeturnering med elitespillere?

(Artiklen fortsætter under billedet)

Familien. Fra venstre Dorthe, Gudrun og Peder Vestergaard og Linda

– Vi kontaktede bridgeforbundet, der straks var med på ideen, og vi kontaktede et vennepar i Toftlund, der havde kontakt til en af elitespillerne. Han var straks med på ideen og bad om lidt tid til at samle et hold. Det lykkedes, fortæller Dorthe.

Og i dag, lørdag, mødte syv elitespillere op i Ribe Bridgeklubs hus på Nørremarken.

Det var H.C. Nielsen, der er tidligere verdensmester, Steen Schou tidl. Vm, Frederik Mørk dansk mester, Jacob Røn, juniorverdensmester, Leif Thomsen, dansk mester, samt Hans Werge og Søren Justesen, der begge er elitespillere i Danmark.

De otte spillede en turnering over tre runder af 10 spil, så Peder Vestergaard fik lejlighed til at møde alle elitespillerne.

– Og jeg kan nok ikke slå dem, men det afhænger jo også meget af kortene. Får en elitespiller dårlige kort, kan han jo heller ikke gøre meget, lød det fra en glad og optimistisk Peder Vestergaard, før turneringen gik i gang.

– Det er helt fantastisk at få sådan en fødselsdagsgave. Jeg havde aldrig troet, jeg skulle komme til at spille med og mod så dygtige spillere, siger Peder Vestergaard, der har spillet bridge siden 1998.

Peder Vestergaard byder velkommen til elitespillerne.

Annonce