Project Description

Tekst: Johnny Tauman:   Foto: René Jørgensen    Dronefoto: Ove Detlevsen
12. januar 2022

– Det må vi simpelthen have lagt om – og her må en medarbejder skære kantstenen til, så bilisterne ikke kører på fortovet, lød det fra projektleder Karsten Gram, da RYK IND RIBE havde påvist nogle skader på vejbanen ved Odin Plads.

Projektlederen tog straks en række fotos som dokumentation, da René Jørgensen trak ham over til fortovet bag den runde væg med egeplankerne, som efterhånden er mærket af tidens tand. – Prøv lige at se disse rødder, som helt har ødelagt asfalten – det er farligt at færdes her. Karsten Gram nikkede og tog billeder.

Snakken på Odin Plads berørte også det enorme slid, som har været her under lukningen af Rosen Allé.  –  Ja, men det er ikke værre end, at det hele kan vibreres på plads, når der har regnet en periode, lovede Karsten Gram, der i øvrigt selv har været med til at lægge Odin Plads tilbage i 1994.

– Og så er stenene faktisk fantastisk flotte – der er en såkaldt Svensk Halmstad, forklarede en smilende Karsten, der også kunne fortælle, at han såmænd også har lagt pigstenene inde i Vikingemuseet.

Det kan godt være, at mange i Ribe er trætte af de mange vejarbejder, men de skal samtidig være glade for, at kommunens brolæggere elsker at levere gode resultater med sten, hvor ikke to efter hinanden har samme dimensioner. – Det bliver også os, der skal sikre, at Norlys får plads til at grave kabler ned i den gamle bydel. De idylliske gader og slipper står mit hjerte nær, var den afsluttende kommentar fra dagens møde.

Sliddet er tydeligt at se på dette dronebillede efter lukning af Rosen Allé

Karsten Gram sætter straks arbejdet i gang

Karsten Gram ved den kommunale tjenestebil, der ofte tager turen til Ribe. Bilen er på el og er en nyere bil i forvaltningen.

Annonce