Tekst: Renè Jørgensen foto: pressefoto
17. august 2021.

Landsbyfest i Nr. Farup starter onsdag

Onsdag d. 18. august kl. 19 er der – traditionen tro -koncert i Farup Kirke som optakt til årets landsbyfest.

I år er det trioen Johnny Madsen Jam, der fortæller om og spiller Johnny Madsens sange. Gruppen har før besøgt Farup ved Q-gruppens arrangement til fordel for det tidligere forsamlingshus. Denne gang vil vinklen på Johnny Madsen og hans sange relatere til Johnnys indremissionske baggrund og hans tidlige ungdom, men repertoiret er det gode velkendte.

Koncerten er for alle, og der er gratis entre. En spændende aften med god musik og selv om man ikke bor i landsbyen er man velkommen til at være med til at skyde landsbyfesten 2021 i gang.

Sange i kirken

Det ligger måske umiddelbart ikke lige til højrebenet, men hvis man skræller det yderste lag af myten om Johnny Madsen; om den helt åbenbare glæde ved alkohol, om en tøjstil som ikke uforbeholdent bifaldes af dansk herremoderåd og et afslappet forhold til hårvask, så finder vi en anden, og meget dybere, side af ”En særling fra verdens ende”. Johnny er nemlig vokset op i det stærkt indremissionske miljø i Thyborøn men allerede som 16-årig forlod han hjembyen for at opholde sig i København i de næste par år.

Han vendte hjem for at læse HF, fik en lærereksamen og var endda tilmeldt teologistudiet. Han laver malerier i virkelig høj kvalitet men betragter sig selv som halv digter og halv musiker. Han har, om nogen, levet det hårde liv og det bærer hans tekster også præg af med en særlig dybde. F.eks. sangen “Aldrig Mere” om hans afdøde datter der kun blev 3 måneder.

Johnny Madsen Jam fortolker sangene med dyb respekt for originalen og med den nerve og sjæl, sangene fortjener. Vi spiller os gennem Madsens store bagkatalog med fokus på de mere ukendte perler i hans sangskrivning.  Vi fortæller samtidig anekdoter om Johnnys vej gennem tilværelsen som bestemt må betegnes som lige så farverig som hans kunst. Men der er selvfølgelig også plads til Færgemanden, Johnny The Blues og Udenfor Sæsonen for nu bare at nævne nogle få af Johnnys klassiske hits.

JOHNNY MADSEN JAM:

Består af Mogens Mortensen, guitar og sang. Jesper Nordam på bas og kor og Mikael Bundgaard, trommer og kor.

Vi vil med vores akustiske instrumenter, en behagelig lydstyrke og et glimt i øjet danne en perfekt ramme for en dejlig aften med og om Johnny Madsens sange, skriver Marsk Music i en pressemeddelelse.

Få yderligere oplysninger om Flemming Christensen Marsk Music.

Her